Setkání týmů Fortuna extraligy - den první

22. května 2011, PP

Přinášíme vám informace z turnaje elévků v Brně. Po rozhovoru s trenéry jsme zjistili, jak probíhal první hrací den.

Elévci začali setkání extraligových týmů na výbornou! Děti uplatnily naučené dovednosti z tréninků, a své soupeře přehráli pohlednou technickou hrou. V prvním zápase si hravě poradili s Mladou Boleslaví 9:0. Avšak ve druhém utkání jsme prožívali drama až do samotného závěru. Konečný stav 4:2 pro nás s notnou dávkou štěstí. Na závěr jsme rozdrtili budoucí hvězdičky střešovického Tatranu 14:1. Tímto jsme potvrdili první místo ve skupině.
Turnaj se rozhodli hodnotit také hráči:

Tomáš Pavliska: "V útoku se daří, jsme za celý rok sehraní, proto také střílíme tolik gólů. V obraně jsme ale zmateni, a do míčku chodíme jako včely na med."

Honza Kratochvíl: "Měli bychom se v zápase jen soustředit na hru a ne na to, co je kolem. Vůbec ne pak na rozhodčí."

Honza Hranický: "Máme obrovskou podporu mezi diváky. Jsem rád, že jsme porazili střešovický Tatran."

Kryštof Goj: "Jsem rád, že se nám v takové atmosféře podařilo vyhrát skupinu, navíc se nám daří střelecky."

Michaela Kubečková: "Vše nám zatím vychází, nad naše plány, musíme ale zůstat nohama na zemi. Chceme turnaj vyhrát!!! Aby se to povedlo, tak musíme zlepšit obranu."

V neděli dopoledne čeká naše naděje v 10.30 čtvrtfinálový duel proti Liberci. Máme nějakých 12 hodin na to, abychom zregenerovali, nabrali nové síly. Na marodce máme celou pětici borců. Ale všichni jsme věděli, jak tenhle turnaj bude náročný. Přijeli jsme si sem pro medaili.

Za trenéry

Jiří Frömmel (trenér Lener) a Rosťa Kohút (Lojza z Kravař)