Proběhl nultý ročník WOOW Cupu přípravek

31. května 2011, VyR

Nultý ročník turnaje přípravek, který pořádal tým 1.SC Vítkovice zavdal svým průběhem ke konání ročníků následujících.

Ostrava, sportovní centrum Dubina.

Kromě domácích Vítkovických Draků a Aligátorů, přijali pozvání také dvě družstva Remedicum Ostrava (FBC modří a žlutí), Paskov Saurians a z největší dálky přijeli hanáci z FBS Olomouc.

Hrálo se na zmenšené ploše o počtu hráčů 4+1 na 15 minut hrubého času. Rozhodčí měli za úkol pískat pouze sekání, hru vysokou holí a hrubé fauly.

Při celkovém počtu šesti přihlášených družstev, hrál každý tým pět utkání turnajovým způsobem (každý s každým) a následně si každý tým zahrál závěrečný zápas o konečné  5., 3. a 1.místo. Plánovaná doba trvání turnaje od 10:00 do 17:00 byla splněna beze zbytku.

Sestavy obou Vítkovických družstev vybíral trenér Rosťa Kohút.

Vítkovické Draky, hrající v černých dresech tvořilo jádro dětí, kteří před sedmi dny odehráli turnaj setkání extraligových týmů v Brně, kde došli až do finále. Není proto divu, že WOOW Cup s přehledem sobě vlastním vyhráli po výsledcích 2:1 proti Aligátorům,2:1 proti modrému FBC, 8:2 proti žlutému FBC, 5:0 proti Olomouci, 10:2 proti Paskovu a nakonec i ve finále opět 5:0 proti Olomouci. Celý tým byl velmi výborně sehrán a jen těžko by se hledal nejplatnější hráč.

Vítkovické Aligátory, hrající v bílých dresech tvořilo jádro dětí z našeho odloučeného tréninkového centra v Porubě, doplněné o hráče z přípravky a mladších hráčů z Elévů. Ze šesti zápasů vyhráli dva a jeden remizovali. Po výsledcích 1:2 proti Drakům, 1:9 proti Olomouci, 3:2 proti modrému FBC, 2:2 proti Paskovu, 3:2 proti žlutému FBC. I přes absenci nejlepších hráčů hrálo družstvo lépe, než se čekalo a nejplatnějším hráčem se ukázal být výborně chytající brankář Jonáš Pokorný, který se po právu stal nejlepším brankářem celého turnaje. Stejným počtem bodů jako další finalista a jenom o skóre a vlivem těsně prohraných utkání nakonec hráli Aligátoři o 3. místo a bohužel prohráli 2:4 proti žlutému FBC, které ve skupině porazili a obsadili konečné 4.místo.

O 5.místo hrající Paskov Saurians porazil modré FBC Ostrava 4:3. Po každém utkání o konečné umístění měli děti možnost jet čtyři nájezdy, bez ohledu na výsledek a jenom pro radost.

Konečné pořadí: 1.Vítkovice Draci, 2.FBS Olomouc, 3.FBC žlutí, 4.Vítkovice Aligátoři, 5.Paskov Saurians, 6.FBC modří.

Před zápasy o konečné umístění proběhla dovednostní soutěž ve vedení míčku holí v běhu po obvodu hřiště na čas, kterou vyhrál Tomáš Komadel z Paskov Saurians.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Petr Sova z FBS Olomouc.

Nejlepším brankářem turnaje se stal (již byl výše zmíněn) Jonáš Pokorný z Vítkovických Aligátorů.

Rozhodčí: Radim Polášek-Vítkovice A-tým, Václav Gurkovský-Vítkovice-Junioři

Ceny předávali: Pavel Brus-Nokian KrP (FIN-florbal), Petr Strapáč-HC Vítkovice Steel (CZE-extraliga) a Martin Čépe-hlavní sponzor WOOW

Trenéři Draků: Jiří Frommel, Rosťa Kohút

Draci: Adam Choma, Matyáš Gryz, Martin Gattnar, Michaela Kubečková, Martin Buganský, Filip Šubert (G), Michal Šubert, Jan Puchalka, Daniel Pospišilík, Jan Rodovský

Trenéři Aligátorů: Radka a Petr Juříčkovi, Petr Šmerda, David Hora

Aligátoři: Matěj Šmerda, Filip Juříček, Barča Juříčková, Erik Vykopal, Matěj Muroň, Jonáš Pokorný (G), Jakub Galia, Richard Weil, Ondřej Gába, Adam Zubek, Denis Graif, Matěj Uher, Martin Blaštík

Maskot: tradičně Barča Juříčková, tentokráte ve dvojroli i jako hráčka

Na závěr zbývá poděkovat rodičům dětí, kteří jako obvykle vytvořili dětem výbornou florbalovou atmosféru, dále všem trenérům a v neposlední řadě celému realizačnímu týmu.

Zápis z turnaje: Radim Vykopal