Junioři Vítkovic v semifinále

15. března 2006, CD, MiniCD

V pátem, rozhodujícím zápase porazili mladí Vítkovičtí své vrstevníky 6:4

   K rozhodujícímu zápasu čtvrtfinále série s Havířovem se postavili Vitkovice opět posíleni o hráče z mužské extraligy. Bez trenéra Mrázka vstoupili do utkání lepé domácí. Souhru se Sladkým zužitkoval v úvodní branku Hanic a o několik minut později naservíroval Vladař vzdušnou nabídku před prázdnou bránu Sladkému. Když se individualně prosadil i Ťopek, vypadalo to s Vítkovicema opět dobře.

   Jak je již zvykem, druhá třetina zápasu přinesla zdramatizování celého vývoje zápasu. V rozpětí tří minut se podařilo Havířovu dotáhnout náskok dvěma brankami a na juniorské zápasy nebývale zaplněná hala mohla opět vidět rychlý florbal s množstvím šancí a tvrdých osobních soubojů. Z psychického tlaku Vítkovické dostal Dohnal a v přesilovce skórující, do sestavy se pomalu ale jistě vracející Tomašík.

   Na začátku třetího dějství se však podařilo Havířovu znovu snížit v přesilovce na pěti proti třem a 13 minut do konce po hrubici Sladkého dokonce vstřelit kontaktní gól. Havířov vrhl všechny síly do útoku, ale postupovou pojistku přidal 4 minuty před koncem po rozehrávce z rohu Vladař a ve zbytku utkání si domácí tým vedení bez větších problému pohlídal.

   Utkání shrnul forvard Tomáš Sladký: "Pro většinu z nás, kteří se dnes dostali na hřiště, by to byl možná poslední zápas v juniorské kategorii. Motivaci jsme tedy měli určitě všichni velikou. Jsem strašně rád, že jsme postoupili do semifinále, a že se naděje na medaili pro Vítkovický florbal přinejmenším zvětšila. Zápas byl odehrán ve vysokém tempu a na vysoké úrovni. K dalším mimozápasovým událostem se nebudu vyjadřovat, protože bych se mohl někoho citelně dotknout..."

   Vítkovice tedy slaví postup do semifinále, kde se utkají s brněnskými Bulldoky. První dva zápasy se odehrají již tento víkend v Brně.