Vítkovice na úvod sezony smetly účastníka Poháru mistrů!

17. září 2011, CD

Šlágr kola naprosto ovládly Vítkovice. Na domácí palubovce potvrdily formu z Czech Openu a smetly Mladou Boleslav jasně 8:2!

Lepší vstup do sezony si vítkovičtí fanoušci ani nemohli přát. Vítkovice doma sestřelili ambiciózní Mladou Boleslav 8:2. Herně byly po celý zápas jasně lepší a naznačily tak své šance v letošní sezoně.

      Vítkovice nastoupily s brankářem Lukášem Součkem v brance a s kompletními třemi formacemi. V poslední třetině okusil poprvé atmosféru české Fortuna extraligy i slovenský reprezentant Lukáš Řezanina, který jako jediný v týmu nebyl zdravotně zcela fit. Přesto se i jemu podařilo vstřelit branku, svou premiérovou ve vítkovickém dresu.

      První třetina vyzněla jasně pro domácí. Skóre zápasu otevřel v šesté minutě po dobrém uvolnění na brankovišti Lukáš Hrubý. Na stejného hráče byl po chvíli spáchán dvouminutový faul a v přesilovce zvýšil na 2:0 po Jelínkově příhře bombou Patrik Suchánek. Pak Vítkovice neproměnily několik slibných šancí, na druhé straně mladoboleslavské pokusy s jistotou kryl Souček. Na konci třetiny vyšla pěkná kombinace prvního útoku, na jejímž konci byl nekompromisní Martin Tokoš.

      Ve druhé třetině snížil nejlepší hráč soupeře Martin Michalík z dálky na 3:1, hostům narostla křídla a vypracovali několik slibných možností. Ve 34.minutě ale využil hrubky hostujícího beka Vít Hrubý, který po chvilce manévrování po zemi prostřelil brankáře Pipka. Za půl minuty se hostům povedl brejk a Novotný opět snížil na rozdíl dvou branek. Divokou dvouminutovku ale dokončil po brilantní souhře střelou do prázdné branky Pavel Jankulár. O chvíli později navíc zvýšil po skvělé přihrávce Víta Hrubého z rozehrávky z rohu hřiště obránce Petr Kološ!

      Ve třetí třetině přestala Mladá Boleslav klást odpor. Do sestavy naskočil místo Hájka Lukáš Rezanina a hned se uvedl gólem. Z křídla procedil míček pod nejistým Pipkem a když za dalších 11 (!) vteřin po střele Martina Tokoše lovil míček hostující gólman ze sítě poosmé, vybrali si hosté oddechový čas. Stav 8:2 se ale již do konce utkání nezměnil. Ale mohl, Vítkovice si vypracovaly řadu dalších šancí, "gól" si ale podeváté nezakřičeli. Po výborném výkonu tak na kontě Vítkovic přistály první tři extraligové body sezony 2011/2012!

      "Před zápasem jsem čekali, že to bude velmi těžké a ostré utkání, ostatně jako vždy s Mladou Boleslaví. Na první ligové utkaní se hrálo vcelku dobře, až na nějaké chyby. V první třetině jsme zahráli dobře, pak jsme trošku přestali hrát. Hráli jsme dobře do obrany, soupeř si nevytvořil moc šancí. Navíc to mohlo skončit ještě větším rozdílem, měli jsme mnoho šancí. Musíme se naučit lépe proměňovat brankové situace." shrnul utkání vyhlášený nejlepší hráč Vítkovic Martin Tokoš.

1. SC WOOW Vítkovice - BILLY BOY Mladá Boleslav 8:2
branky:  6. Lukáš Hrubý, 8. Patrik Suchánek, 19. Martin Tokoš, 34. Vít Hrubý, 36. Pavel Jankulár, 38. Petr Kološ, 46. Lukáš Řezanina, 46. Martin Tokoš - 22. Martin Michalík, 35. Petr Novotný; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 1:2; využití: 0:0; diváků: 286;