Další přestřelku již Vítkovice nezvládly

29. září 2011, CD

Letošní extrligové zápasy Vítkovic rozhodně nejsou žádná nuda. Ve třech zápasech totiž padlo 44 branek! Více než dramatický závěr zápasu nakonec rozuzlení nepřinesl a o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. V celém zápase řádil fantom play-off Michal Jedlička, který se na osmi brankách hostů podílel šesti body! Jubilanti Kološ a Hrubý byli vidět. aktualizováno.

Na Dubinu přijela po dvou kolech šestibodová pražská Bohemka v čele s Michalem Jedličkou. V úvodních kolech si Pražané poradili s papírovými outsidery ligy Pardubicemi a Libercem a zápas se tak dal označit za šlágr kola. Favoritem ale byly určitě domácí Vítkovice.

      Ještě před samotným vypuknutím boje o body byly oceněny dlouholeté opory Vítkovic. Petr Kološ nastoupil ke svému dvoustému utkání za Vítkovice, Lukáš Hrubý dokonce k dvoustému dvacátému druhému. A oba do tohoto zápasu později výrazně promluvili.

      Do branky se poprvé v extraligové sezoně podíval Marcel Suchánek, ale nevydržel v ní dlouho. Po laciných brankách, z nichž si může vyčítat především třetí z hole Jedličky, jej od druhé třetiny nahradila letošní jednička Lukáš Souček. Zápas začal pro domácí poměrně velkou studenou sprchou, když hned v první minutě Suchánek lovil míček ze sítě po úspěšné kombinaci Hluchého a Kozáka. V osmé minutě porpvé udeřil "Bedla" Jedlička, když po brejku do rozhozené obrany využil dobré zpětné přihrávky Šimka a po zemi zvyšoval na 2:0 pro hosty. Záhy se sice důrazem na brankovišti prosadil domácí forvard Martin Tokoš, ještě do přestávky ale Bedla vrátil zelenobílým dvoubrankové vedení.

      Vítkovice pak jen ztěží dobývaly urputně bránící hostující obranu, Rebro v brance byl pevný jako skála. Ve 35.minutě se střelou z otočky přeci jen prosadil Petr Kološ. Na jeho zásah ale svým typickým způsobem odpověděl přesilovkovou brankou Jedlička a zkompletoval hattrick. Do tříbrankového trháku dostal hosty Janů, ale ještě do sirény snížil Radim Polášek.

      Třetí třetina, především tedy její závěr, zvedla diváky na Dubině ze sedadel. Vítkovice opět dlouze dobývaly branku Rebra, ale prosadily se až v přesilovce při vyloučení zlého muže Bohemians Kisugiteho, pro nějž to byl ve třetím zápase jeho premiérové extraligové sezony již čtvrtý trest. Krátkým a rychlém výjezdem z levé strany se prosadil opět Radim Polášek. Místo očekávaného ataku vyrovnávající branky ale schladil nadšení domácích chytrou střelou Kindl, který využil toho, že Součkovi nešikovně zaclonil výhled Jelínek. V 54.minutě ale zavelel do útoku jubilant Petr Kološ, který tvrdou ranou pod břevno vstřelil svůj druhý gól v utkání. Minutu a půl před koncem základní hrací doby, již při vítkovické power-play, se šikovně na brankovišti prosadil Zdeněk Žák a připsal si první extraligový zásah po návratu z hostování v Remedicu. Navíc tak vyrovnal dramatické utkání na 6:6. V poslední minutě utkání ještě chtěly Vítkovice rozhodnout, ale vše bylo nakonec jinak. Byl to právě Žák, který byl u mantinelu obrán o míček pravděpodobně v rozporu s pravidly, rozhodčí však nechali pokračovat ve hře. Z brejku čtyři na dva pak po Jedličkově pasu prostřelil Součka Kindl! Kapitán Jelínek pak protestoval u rozhodčích natolik vehementně, že si vysloužil dvouminutový trest za nesportovní chování a podstatně tak snížil teoretické šance Vítkovic na další vyrovnání. Vítkovice se ale v oslabení odhodlaly k další power-play a nadechly se k obrovskému tlaku. Patrik Suchánek dělovkou div že nezlomil břevno! Míček pak skončil po zásahu hostů za mantinelem. Z rohu po rozehrání jej pak "do ohně" poslal Kološ a devatenáct vteřin před koncem jej na brankovišti připravený Lukáš Hrubý napálil do sítě!

      V prodloužení pak pokračovala přesilovka hostů. Ale Vítkovice zahrály oslabení tradičně výborně a po nádherné kombinaci Kološ-P.Suchánek-Žák napálil míček posledně jmenovaný z metru do tyčky Rebrovy branky! Rebro tak mohl podruhé během několika sekund děkovně pohladit konstrukci své branky. Rozhodnutí nakonec prodloužení nepřineslo a tak se na Dubině letos poprvé jely samostatné nájezdy. Jako první si míček na středový bod nepostavil nikdo jiný než Michal Jedlička a zkušeně nájezd proměnil. A nebyl by to on, kdyby si na oslavu branky nezalaškoval s domácími fanoušky. Petr Kološ poté bohužel neuspěl. Stejně jako hostující Hněvkovský. Jakmile ale neproměnil ani Hájek, situace začínala být kritická. Kozák ve třetím nájezdu Bohemians bohužel propasíroval míček pod padajícím Součkem a zajistil tam svému týmu překvapivé dva body ze hřiště Vítkovic.

      Dramatické utkání nakonec skončilo tedy 7:8 po samostatných nájezdech. Vítkovice ztratily první letošní body a v tabulce klesly na čtvrté místo právě za svého přemožitele. Stoprocentní bodový zisk pak mají na čele Chodov a SSK Future. A právě s Future se Vítkovice utkají již tuto sobotu v netradičním prostředí. K zápasu 4.kola Fortuna extraligy totiž pojedou do Ústí nad Labem...

Foto: Jiří Zerzoň