Finále juniorů-zatím nerozhodně.

04. dubna 2006, MiniCD

Téměř do roka a do dne se ve finále juniorské ligy střetávají celky z největších florbalových center republiky. Ostravské Vítkovice vyzvaly na souboj Pražské Future. Úvodní dvě utkání se odehraly v Praze.

   Speciálně pro televizní přenos třetího semifinále Fortuna extraligy mezi Future a Tatranem byl v hale Sparty položen speciální povrch-tarkett. Bohužel se tato slavnostní příležitost zahrát si na luxusním florbalovém sametu naskytla pouze v sobotním utkání.

   Vítkovičtí hráči od úvodního bylly předváděly líbivější a kombinačně vyspělejší florbal.
Svou převahu však gólově zužitkovali až v druhé polovině zápasu. V 5.minutě sice otevřel skóre Dohnal, ale Future odpovědělo již o dvě minuty později. Do šaten však odcházely spokojeněji hráči Vítkovic, když si dvěma slepenými góly Hanice a Tomašíka zajistily dvoubrankové vedení.

   V úvodu druhého dějství ocenila potleskem poměrně slušná návštěva využití přesilové hry Future na 2:3 z pohledu Pražanů, ale pak již převzaly iniciativu hráči v bílych dresech. K uklidňujícímu stavu 8:2 po dvou třetinách gólově pomohli postupně Hanic, Dohnal, dvakrát Sladký a po individuální akci aktivně hrající Ťopek.

   Začátek třetí části se příliš našim borcům nevydařil a dovolili Pražským Future dvěmi zásahy trochu zdramatizovat utkání. Naštěstí se však neopakoval katastrofální průběh podobný druhému čtvrtfinále mužů a Vítkovičtí junioři dovedli první kapitolu finálového příběhu k vítěznému konci. Branku si v závěru připsal Ťopek a svůj hattrick dovršil Sladký.

   Před druhým zápasem finálové série se organizátoři odhodlali celkem k (ne)pochopitelnému kroku. Po sobotních prohrách Future v obou kategoriích se rozhodli tuto vyjímečnou pokrývku rozbitých parket sbalit a zkusili tak vsadit na "domácí podmínky".

   Střelecký účet otevřel až v polovině zápasu v přesilovce Sladký, ale dvě minuty na to se Pražanům podařilo tečovanou střelou vyrovnat. Těsně před koncem druhé třetiny se domácí ve svém oslabení poprvé ujali vedení, když potrestali fatalní a nepochopitelnou chybu nejmenovaného útočníka, jenž měl problémy s palcem pravé horní končetiny.
Celé utkání se neslo v duchu neproměňování šancí, což na cestě domů pociťovali více Vítkovičtí. O prodloužení rozhodla již ve 41.minutě trefa Vladaře.

   Po sporném zákroku na Bruse se míčku ujal zřejmě největší hrozba v řadách Future Martin Ryneš a střelou do horního růžku Urbanovy branky rozhodl o tom, že se finálová série přesune do Ostravy za stavu 1:1 na zápasy.

   Ostravská DopravkaAréna tedy bude již tento víkend hostit poslední dvě vrcholová utkání Vítkovického týmu. Doufejme, že ne příliš povedenou sezónu zakončí alespoň naši junoiři vítězně.