Veteráni v Opavě

12. ledna 2012, VyR

Áčko urvalo jen bod, Béčko bezchybné.

Torpedo Havířov - 1.SC WOOW Vítkovice B   4:11 (1:2, 1:3, 2:6)

 

        V novoročním turnaji si Vítkovické Béčko opět, jak bývá jejich zvykem zastřílelo a tentokráte to odneslo Torpedo Havířov. Na první půlku zápasu nastoupil do branky Honza Maceček. Jako první se trefil (a nejen do branky), novopečený taťka Michal Jánoš. Havířov na krátko vyrovnal, ale ještě do konce druhé třetiny a při vlastním oslabení dal vedoucí branku Petr Tomeček. V úvodní třetině musely Vítkovice přečkat vyloučení Honzy Krupičky, jehož čas teprve přijde. Ve druhé třetině zvýšil opět taťka Jánoš. Poté Torpedo Havířov snížilo rozdíl, chybným střídáním brankářů v polovině druhé třetiny, kdy Honza Maceček přepustil místo Martinu Čépemu přímo během hry. To však bylo ze strany Havířova vše ve druhé třetině. Naopak za Vítkovice zvyšoval skóre Martin Trojan a svůj druhý gól si připsal opět Petr Tomeček. V závěru druhé třetiny byl ještě vyloučen dnes velmi nabuzený taťka Jánoš. V úvodu třetí třetiny využilo Torpedo Havířov početní výhodu za vyloučeného Jánoše, který tak k lahvi domácí slivovice za narození syna musel přidat i druhou, za své vyloučení. Ovšem své vyloučení taťka Jánoš odčinil mnohonásobně, protože krátce po bohužel předčasně ukončeném trestu se opět blýsknul svým již třetím gólem a na parkety začaly padat čepice. Torpedo Havířov se naposled v tomto utkání zviditelnilo, když za přestupek Martina Trojana, který šel dočasně na lavici hanby, proměnilo nájezd. Ke dvěma lahvím, tak Martin Trojan přidal třetí. V poslední části hry se konečně trefil i sám velký Hanys Vavrečka osobně. Nejdůležitější moment ve florbalové kariéře Honzy Krupičky nastal, když dal svůj první gól v historii a zvýšil tak již nedostižné vedení. To máme již čtvrtou láhev. Poté přidal další branku opět sám velký Hanys Vavrečka. Michalu Jánošovi hattrick nestačil a zapsal se gólově po čtvrté. Brankostroj skončil až dvě minuty před koncem utkání zápisem Michala Rohela. Škoda jen, že se hrálo až v Opavě, protože se pánové museli dohodnout, kdo bude zpátky řídit. Rozhodnutí padlo na nejméně vybodované řidiče.

 

FBC ČPP Remedicum Ostrava - 1.SC WOOW Vítkovice   4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

 

      Vítkovické Áčko bylo vzhledem k dosaženým výsledkům, již podruhé během sezóny posíleno o nového hráče, tentokráte se jím stal Filip Kristofory, protože ve druhé půlce ligy již nehrajeme pro dobrý pocit a žízeň, ale na body a alespoň páté postupové místo v konečné tabulce. Remedici měli k dispozici sice jen sedm hráčů, a i když nás bylo na dvě střídačky, tak sekundovat těmto borcům s prvoligovou zkušeností, bylo nad naše síly. Původním záměrem bylo běhat se soupeřem, a protože nás bylo dva krát tolik, tak se záměr dařil plnit až do poloviny utkání. Dokonce po ubránění první třetiny, kdy jsme museli čelit i dvěma oslabením, za rukou hrajícího Luboše Šebestu a za neponechání výhody soupeři Radima Vykopala, ještě někteří věřili, alespoň v jeden bod. Na začátku druhé třetiny jsme se opět dostali do oslabení, vinou chybného střídání, kdy nás dle rozhodčího bylo v poli sedm. Za tento přestupek šel pykat Láďa Gaňa a i tuto početní nevýhodu jsme ubránili, ale v polovině druhé třetiny jsme však velmi nešťastně inkasovali. Do konce druhé třetiny již gól nepadnul a my pokračovali v původním úmyslu, nenechat soupeře běhat. V polovině třetí třetiny si však kapitán vzal time-out a sdělil tah trenéra, kdy víru v bod nahradil novým záměrem, snad i v dobrém úmyslu stáhnout hru pouze na dva útoky. Záměr se však nepovedl, soupeř začal mít navrch i fyzicky a během dvou a půl minut inkasovalo Áčko hned třikrát. Naposled v čase 7:38, kdy bylo stáhnutí pouze na dva útoky předčasně ukončeno. I když vyhrál lepší tým, tak si neopustím drobnou kritiku rozhodčího, který ne zcela správně posuzoval. Na naší straně tři vyloučení, ne vždy právem a na straně soupeře nevylučoval vůbec a přitom hráč Remedica s číslem 14, několikrát fauloval. Registruji celkem tři ataky, vyražená hůl, úmyslné podražení nohou holí a vražení Luboše Šebesty přes mantinel do prostoru nebezpečných kovových střídaček. Přesto pevně věřím, že tentokráte nebude platit známé rčení „jak na nový rok, tak po celý rok“.

 

1.SC WOOW Vítkovice - S.K.  P.E.M.A. BBC Opava   4:4 (2:2, 1:2, 1:0)

 

      Ke svému druhému utkání na turnaji nastoupilo Vítkovické Áčko k odvetě z posledního předvánočního turnaje, kdy se nám podařilo zvítězit. Po poslední bodové ztrátě bylo rozhodnuto a přes kapitána sděleno, že se bude od začátku hrát na dva útoky. Krásným a hlavně důležitým gólem jsme šli do vedení zásluhou Luboše Šebesty. Poté však začala udávat tón hry Opava, kdy se Přemkovi Novákovi zadařilo hned dvakrát, nejdříve střelou z rozehrávky do horního rožku a poté nepochopitelně z úhlu a v běhu obrátit vedení na svou stranu. Štěstím bylo, že se nám dařilo alespoň vyrovnávat, ještě do konce první třetiny brankou Aleše Grunera. Na třetí gól Opavy na začátku druhé třetiny odpověděl za krátko vyrovnávací brankou Rosťa Michalík. Nejbolestivější moment zaznamenal na vlastní kůži Libor Robenek, který byl vražen za mantinel, ale ten vzal s sebou. Během jeho krátkodobé absence se tak dostali ke hře i náhradníci. Ještě do konce druhé třetiny však dala Opava vedoucí branku. Ve třetí třetině zůstal záměr stejný, protože útoky byly jen dva a již nebylo z čeho ubírat. Filip Kristofory si připsal první branku, kdy vyrovnal a tento stav od začátku třetí třetiny naštěstí vydržel. Největší šanci na zlom i plné bodové skóre měl Luboš Šebesta, který dobrou šanci deset sekund před koncem bohužel nevyužil, tak i opavský Přemek Novák, ke kterému se míček poté dostal pět sekund před koncem a ten bohudík také neproměnil. Dělba bodů však byla spravedlivá, i když oběma soupeřům vzhledem k vývoji v tabulce ne zcela vyhovující.

 

FBC ČPP Remedicum Ostrava – 1.SC WOOW Vítkovice B   1:5 (1:0, 0:0, 0:5)

 

      Za soupeře mělo Vítkovické Béčko ostravského rivala Remedicum. Soupeř tak sehrál hned dvě derby v rámci jednoho turnaje s rozdílným výsledkem. Vítkovice nastoupili jako hosté v černých retro dresech, v brance se očekávaně objevil Honza Maceček, bývalý hráč Remedica, ale v poli již bez Hanyse Vavrečky, který odjel poté, co zjistil, že Petr Šmerda nemá v pořádku koleno a nemá šanci dohnat jeho čtyři body v kanadském bodování z prvního utkání. V první části se poprvé a naposled trefil za Remediky guru Franke. Vzhledem k tomu, že to byl zápas bývalých ligových hráčů, tak se bylo na co dívat a až do začátku třetí třetiny nemělo ani jedno družstvo převahu. Ve druhé třetině gól nepadnul jenom kapitán Martin Trojan padnul a opět vinou hráče č.14, který zlobil i v tomto utkání. Ani tady však tento hráč nebyl vyloučen. Ve třetí třetině vyrovnal Petr Šmerda, který se však marně dožadoval po rozhodčích dvou bodů, protože si akci sám připravil, bez cizí asistence. Rozhodčí ani jeho opakované žádosti nevyhověl. Vedoucí branku dal krátce po vyrovnání dnes velmi úspěšný Michal Jánoš. Třetím gólem uklidnil Marcel Fedra. Soupeř si vzal time-out a zkoušel hrát bez brankáře při hře v útočné třetině, postupem času však začali odpadat a minutu před koncem se do prázdné branky trefil Michal Rohel a to samé se mu povedlo také o půl minuty později na konečných 1:5 pro Vítkovice.

 

 

Sestava Áčka:

12-Tomáš Veltšmíd, 2-Ladislav Gaňa, 3-Josef Pavlík, 5-Filip Kristofory, 8-Libor Robenek,

13-Lubomír Šebesta, 15-Jiří Šimečka, 20-Tomáš Mitura (C), 22-Aleš Gruner, 33-Rostislav Michalík,

47-Radim Vykopal, 70-Miroslav Kníchal, 73-Marek Kováčik, 95-Antonín Gárlík

Trenér: Aleš Gruner

Vedoucí: Miroslav Kníchal, Miroslav Solanský

 

Sestava Béčka:

30(30)-Jan Maceček (G), 1(1)-Martin Čépe (G), 5(15)-Patrik Kubečka, 6(4)-Tomáš Matlenga,

10(10)-Michal Jánoš, 11(9)-Martin Trojan (C), 13(13)-Michal Rohel, 14(14)-Roman Labský,

15(12)-Petr Tomeček, 16(5)-Jan Krupička, 17(17)-Petr Šmerda, 18(18)-Marcel Ferda,

20(-)-Jan Vavrečka, 70(16)-Jaroslav Střondala

Trenér: Petr Šmerda

Vedoucí: Petr Šmerda

                                                                                                                         

Čísla v závorkách jsou čísla hráčů ve druhém utkání v retro dresech.

 

Na výslovné přání pánů Šmerdy a Vavrečky dodávám, že:

Jan Vavrečka si za jeden zápas připsal 2+2 body, zatímco Petr Šmerda za oba zápasy 1+0 bodů, ale jak jsem výše napsal, tak měl ne zcela funkční některé orgány v dolní části těla. Oběma se poté smál taťka Jánoš se svou statistikou 5+0, který měl jak je vidět všechny orgány zcela v pořádku.

 

 

Zápis z turnaje: Radim Vykopal