Vítkovice zvítězily na horké půdě v Havířově

15. ledna 2012, CD

Nebylo to lehké, ale přesto Vítkovice dokázaly v Havířově zvítězit a udržely tak krok s Chodovem, který porazil jasně Bohemians. aktualizováno.

Otěže těžké utkání vzaly od začátku do rukou Vítkovice. V první třetině přestřílely domácí Havířov 15:3 (!), ale do kabin šly pouze s hubeným jednogólovým náskokem, když si do vlastní branky srazil míček Bezděčík.

      Vynikající brankář Laja držel svůj tým i nadále. Ve 23.minutě ale zafungovala spolupráce bratří Hrubých a Lukáš po přihrávce Víta zvyšoval na 2:0 pro Vítkovice. Situaci neunesl havířovský obránce Kowal a za hrubost dostal dvouminutový trest, který ještě "vylepšil destítkou" za nesportovní chování. Oslabení domácí přestáli a naopak krátce na to putoval na trestnou lavici vítkovický Hájek. Ani v této početní disbalanci ale branka nepadla. Ve 32.minutě byl sražen Tokoš a po míčku se v poloze ležící ještě ohnal, za což putoval také za katr. Toto vyloučení již ale Havířov využil. Další bratrská spolupráce, tentokrát havířovských Kožušníků, vedla ke snížení. Po přihrávce staršího Pavla se trefil Mirek. Naštěstí pro Vítkovice se v následující minutě prosadil Patrik Suchánek a poslal modrý tým opět do dvoubrankového vedení.

      Kowal odčinil svůj zkrat z první třetiny na začátku té třetí. Ve 43.minutě se jeho pokus ujal a utkání bylo opět dramatické. Martin Tokoš si v roce 2012 očividně oblíbil číslo 50. neboť jak v domácím utkání s Future minulý týden, tak i v tomto střetnutí v padesáté minutě skóroval. Po spolupráci s Poláškem zvyšoval na 4:2. Definitivní pojistku mohly Vítkovice přidat ještě v přesilovce, když byl v 55.minutě vyloučen Pavel Kožušník, ale i přes velký tlak se skórovat nikomu nepodařilo.

      Vítkovice vezou z Havířova cenné tři body. Další utkání je čeká již tuto sobotu doma s Brnem, které se nečekaně trápilo s Libercem a porazilo jej až 7:6 po prodloužení. Vítkovice zůstávají druhé o skóre za Chodovem.

Torpedo Havířov - 1. SC WOOW Vítkovice 2:4
branky:  33. Miroslav Kožušník, 43. Ondřej Kowal - 17. Petr Bezděčík, 23. Lukáš Hrubý, 34. Patrik Suchánek, 50. Martin Tokoš; rozhodčí: Daniel Bartošek - Michal Bartošek; vyloučení: 2 + Ondřej Kowal 10:2; využití: 1:0; diváků: 483; zásahy brankářů: Štěpán Laja 29 - Roman Ciompa 10; po třetinách:  0:1, 1:2, 1:1;