Ženy z Prahy nakonec jen se čtyřmi body

23. ledna 2012, redakce

Ženy Vítkovic absolvovaly o víkendu výjezd do Prahy, kde se utkaly s ambiciozními týmy Elite a Chodova. Ačkoli po většinu utkání to vypadalo, že přivezou do Ostravy plný počet bodů, nakonec si přivezly jen čtyři.

Elite Praha - 1. SC WOOW Vítkovice 1:9 (0:5, 1:2, 0:2)

      Vítkovicím se výborně povedl vstup do utkání, a to zejména střelecky. Zatímco soupeř ve svých vyložených šancích několikrát ztroskotal na výborné Haně Ranochové ve vítkovické bráně, případně jí v jednom případě zastoupila tyč, tak bílomodré střelkyně své šance proměňovaly, ikdyž také rozhodně né všechny. Nicméně už ve druhé minutě zavelela ke konečnému brankostroji Andrea Pastušková, v utkání pětibodová, kterou v úvodním dějství ještě doplnily čtyřikrát spoluhráčky, z toho dvakrát střelecky probuzená Veronika Enenkelová, která nakonec v utkání dokázala vstřelit hattrick. Vítkovicím se dařily i přesilovky, které s jistotou využívaly a tak skóre postupně narůstalo. Čestného úspěchu se v druhém dějství dočkaly i domácí hráčky z hokejky Polákové. Ke zvratu ve hře či její dramatizaci to však nevedlo a naopak v závěrečném dějství Vítkovice svou výhru ještě dvěma brankami zvýraznily.

branky a nahrávky: Poláková – Pastušková (Ferenčíková), Enenkelová (Pastušková), H.Sládečková (Kociánová), Enenkelová (Pastušková), Macurová (Z.Hubáčková), Ferenčíková (Pastušková), Pastušková (Macurová), Enenkelová (Kovalská), Hašová


TJ JM Chodov – 1.SC WOOW Vítkovice 8:7 po sam. nájezdech (1:0, 3:5, 3:2 – 0:0)

      V neděli čekal Vítkovice v mrazivé chodovské hale souboj s pronásledovatelem v tabulce. Vítkovické hráčky od začátku více tvořily a dostávaly se do šancích, ty však končily na výborné domácí brankářce a nebo zbrklém zakončení a tak se po jednom z mála rychlých protiútoků dostal do vedení Chodov. Ve druhé třetině už se herní převaha Vítkovic vyjádřila i brankově. Střelecký den měla Hana Sládečková, která nastřádala hattrick a po dlouhodobém zranění si ve čtvrtém utkání připsala už devět kanadských bodů. Na druhé straně ale vítkovickou obranu zaměstnávala dvojice Vojáčková a Beránková. Vítkovice si po první brance Veroniky Vobořilové po téměř dvou letech ve vítkovickém dresu a proměněném trestném střílení Kateřinou Quittkovou získaly náskok a nakonec jej udržely až do třetího dějství. To začalo náporem Chodova, kdy se několikrát vyznamenala Hana Ranochová v bráně. A naopak Vítkovice účelnou hrou se dostávaly do šancí a zvýšili své vedení už na 7:4. Pak ale nastala 56. minuta a vítkovické hráčky si nechaly během dvaceti vteřin dát nepochopitelně dva totožné góly po standartce z rohu. A nebylo to vše, minutu a půl před koncem propadly vítkovické hráčky zbytečně v útoku a soupeř z rychlého protiútoku vyrovnal. Nabuzen povedeným závěrem a vítkovické hráčky pod evidentní dekou byl obrázek celého prodloužení, kdy k nájezdům dovedla Vítkovice hlavně soupeřovy šance vychytavší Hana Ranochová. V první sérii nájezdů byla úspěšná chodovská Beránková i vítkovická Zuzana Macurová. Druhou sérii za Chodov úspěšně proměnila Jana Vojáčková ovšem vítkovická Hana Sládečková ne. Domácí Bachmaierová mohla rozhodnout, ale Ranochová její pokus lapila a tak vítkovická Petra Mandátová musela proměnit, aby se šlo dále. Klička do forhendu se jí povedla a srovnala skóre a začala náhlá smrt. Psychickou výhodu Vítkovic ze srovnání využila Ranochová a lapila pokus Beránkové a už jednou ztracené vítězství Vítkovic v normální hrací době měla aspoň v nájezdech na lopatě Macurová. Skončila však se svou kličkou příliš v úhlu a neuspěla. Poté domácí Jana Vojáčková se štěstím o helmu Ranochové proměnila a Hana Sládečková v pozici kdy musela dát, trefila tyčku. Vítkovice tak doslova prohospodařily vyhraný zápas a soupeři se na ně dotáhli už na rozdíl pouhých tří bodů.

branky a nahrávky: Lacková (Beránková), Beránková (Lacková), Beránková tr.s., Vojáčková (Beránková), Vojáčková (Beránková), Beránková (Vojáčková), Vojáčková (Beránková), rozh. nájezd Vojáčková – H.Sládečková, Vobořilová (Pastušková), Hašová (Macurová), Quittková tr.s., H.Sládečková (Kociánová), Niemcová (Pastušková), H.Sládečková (Kociánová)