Vítkovice si poradily s Pardubicemi 9:3

11. února 2012, CD

Zápas příliš florbalové krásy nepobral. Důležité tři body ale zůstávají na Dubině. Hattrick nastřílel Lukáš Hájek, na všechny góly mu nahrál Lukáš Řezanina. aktualizováno.

 

Vítkovice nastoupily bez Součka, Heczka a jen na lavičce s Žákem, za to se po dlouhé pauze zaviněné zraněním kolene objevil v základní sestavě Pavel Jankulár.

      Domácí publikum, které se tentokráte nesešlo v tak velkém počtu jak bývá zvykem, si mohlo zakřičet gól již po 14 vteřinách po střele Poláška z prostoru "mezi kruhy", ale brankář Vítek se poprvé vyznamenal. Čisté konto držel až do deváté minuty, kdy již nestačil na kombinaci první formace, na jejímž konci stál Martin Tokoš. Ve 12.minutě zvýšil po vynikající Řezaninově příhře zblízka Lukáš Hájek. V 16.minutě si Šťastný s Tokošem bez rukaviřek vyměňovali názory, dokonce do sebe vrazili i před zraky rozhodčího, ten je však uklidnil a doslova přinutil si sportovně podat ruce.
      Nutno podotknout, že ze čtyř pardubických střel v první třetině byly tři maximálně nebezpečné a Roman Ciompa při nich musel ukázat mnohé ze svého brankářského umění.

      Ve 23.minutě ale proti Chmelařově umístěné střele neměl nárok. Hosté pak dokonce o deset minut později vyrovnali, když z rychlého brejku další přesnou ranou k tyči udeřil Bahník. Ještě v téže minutě ale opět vrátil Vítkovicím vedení po výborné Kološově práci Martin Tokoš. V poslední minutě druhé části navíc dorazil míček do sítě Vít Hrubý a Vítkovice tak šly i podruhé do šatny za dvoubrankového vedení.

      A jméno stejného je zapsáno i u další branky, ve 45.minutě se útočník s číslem 15 na zádech trefil pohotovou střelou pod ruku brankáře Vítka. Hned na to předvedl obrovský přehled slovenský forvard ve vítkovických službách Lukáš Řezanina, když zadovkou daroval další branku Lukáši Hájkovi. Ihned po buly navíc bombou orazítkoval břevno Matúš, Vítkovice byly na koni. Z něj trochu spadly po úspěšné střele Dleska, který snížil v 50.minutě na 6:3. Poté však Jan Jelínek využil dvakrát spolupráci s Lukášem Hrubým, který pro něj nejdříve vybojoval gól za brankou Pardubic a Jelínek rychlou fintou zasunul za dezorientovaného brankáře Vítka a v 54.minutě zvyšoval vítkovický kapitán tvrdou ranou tahem. V 58.minutě zkompletoval hattrick po další Řezaninově asistenci Lukáš Hájek.

      Vítkovice zvládly domácí utkání s outsiderem z Pardubic. O týden později je ale čeká duel z naprosto jiné kategorie. Na svém hřišti přivítají pražský Chodov, se kterým se momentálně přetahují o první místo průběžné tabulky Fortuna Extraligy!

1. SC WOOW Vítkovice - Sokol Pardubice 9:3
branky:  9. Martin Tokoš, 12. Lukáš Hájek, 33. Martin Tokoš, 40. Vít Hrubý, 44. Vít Hrubý, 45. Lukáš Hájek, 54. Jan Jelínek, 56. Jan Jelínek, 58. Lukáš Hájek - 23. Dominik Nikolas Chmelař, 33. Filip Bahník, 50. Tomáš Dlesk; rozhodčí: Miroslav Kulhánek - Petr Michálek; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 122; zásahy brankářů: Roman Ciompa 11 - Roman Vítek 26; po třetinách:  2:0, 2:2, 5:1;