Junioři přejeli Remedicum 8:3

11. února 2012, CD

Ve šlágru 19.kola 1.ligy juniorů dominovaly Vítkovice a svému soupeři daly pramálo šancí a utrhly se tak do vedení ligy! Remedicum se zmohlo jen na hrubé fauly.

Ostravské derby začalo svižně. První třetina patřila především dvěma vítkovickým mladíkům Marku Matejčíkovi a Petru Stejskalovi. Již ve třetí minutě se prosadil kapitán Matejčík po Stejskalově asistenci. V sedmé minutě si oba spolupráci zopakovali, tentokráte však se střílejícím Stejskalem. Ve 13.minutě nahrával opět Stejskal Matejčíkovi a byl z toho třetí gól v síti brankáře Remedica Holmana. Hosté si vzali time-out, ale hru nezměnili. Naopak mohli znovu inkasovat při přesilovce Vítkovic. Jankulár, Gurkovský ani Matúš však neuspěli. FBC se přeci jen dočkalo. V závěru prvního dějství potrestal Matejčíkův dvouminutový faul Kozár, resp. gól padl vteřin po Matejčíkově návratu. V poslední minutě ale vrátil Vítkovicím tříbrankový náskok Adam Zbořil.

      Dvěmi slepenými brankami v druhé třetině domácí náskok zvýraznili. Úspěšnými střelci byli Petr Jankulár a David Matúš.

      Remedicum ve třetí třetině přitvrdilo daleko za hranice pravidel. Klemens dohrával s vykloubeným malíčkem, Zezulka nedohrál se zvrtnutým kotníkem. Hrubý faul na Záhořanského, po němž měl vítkovický hráč vykloubené rameno, zůstal kupodivu také nepotrestán. Problémy s krkem má po jednom ze zákroků Zbořil. Zdravotník Otto Sklenovský se měl v tomto zápase opravdu co ohánět...
       Co do branek skončila třetina smírně 2:2, i Druhá a třetí branka hostů padla v přesilových hrách. Vítkovickými střelci byli Petr Jankulár a Jiří Šebesta.

 

1. SC WOOW Vítkovice - FBC ČPP Remedicum Ostrava 8:3
branky:  3. Marek Matejčík, 7. Petr Stejskal, 13. Marek Matejčík, 20. Adam Zbořil, 35. Petr Jankulár, 36. David Matúš, 43. Petr Jankulár, 53. Jiří Šebesta - 19. Michal Kozár, 44. Petr Trulík, 55. Michal Kozár; rozhodčí: Miroslav Kulhánek - Petr Michálek; vyloučení: 3:3; využití: 0:2; diváků: 163; po třetinách:  4:1, 2:0, 2:2;