Elévové Mustang zvítězili na turnaji v Havířově

22. února 2012, Redakce

Další ligové klání čekalo naše elévy. Vzhledem k tomu, že si své turnaje týmy Aligátorů a Mustangů vyměnily, nastoupily pod hlavičkou „Mustangové“ děti z Dubiny, příští víkend si pro změnu na „Aligátory“ zahrají kluci ze SVČ Ostrčilova.

Turnaj tentokrát hostilo Torpedo Havířov, hrálo se v nedávno zrekonstruované hale místního extraligového týmu, bojujícího o play off.

      Los přiřadil Mustangům v prvním zápase MVIL Ostrava. Zápas se hrál v ospalém tempu, oba týmy začaly nervózně a zápas moc pohledných akcí nepřinesl. Nakonec se naši elévci radovali z hubeného vítězství 2:0. Další soupeř, FBC Ostrava naše kluky dokonale probral, hrála se otevřená partie s množstvím šancí na obou stranách. První polovina skončila nerozhodně 1:1 a také po přestávce se pokračovalo ve vysokém nasazení. Mustangové v druhé půli díky pohledným kombinacím vstřelili soupeři dva góly a zvítězili 3:1. Nutno dodat, že na vítězství má velký podíl výkon brankáře Vítkovic, který svůj tým několikrát podržel jistými zákroky.

      Tato výhra kluky dokonale nabudila a v dalším zápase proti domácímu Torpédu si naši elévci pěkně zastříleli. V první minutě si nešťastně srazili balónek do vlastní sítě, ale nijak je to nevyvedlo z míry, nebojácně se pustili do soupeře a připsali si další vítězství v poměru 7:1. Poslední zápas byl soubojem dvou neporažených, Vítkovic a F-M. Viděli jsme vyrovnaný souboj, brankáři měli plné ruce práce, ale prvního gólu jsme se dočkali až na konci první poloviny, kdy se trefili frýdeckomístečtí. Mustangové se trpělivou hrou tři minuty před koncem dočkali vyrovnání. Naši trenéři poté využili možnosti oddechového času, aby si děti odpočinuly a sebraly síly na závěr utkání. Vítkovice se vrhly do útoku, který v poslední minutě korunovaly vítězným gólem. Pěkný a bojovný zápas z obou stran nakonec vyhrály 2:1, celkově si z Havířova odvezly pohár a sladkosti za 1.místo. Druzí skončili elévové z F-M, třetí příčka patřila ostravskému Remedicu.

      Děti předvedly bojovný výkon i přesto, že nebyly tak sehrané jako v minulých zápasech, někteří spolu hráli vůbec poprvé. Trenéři měli tentokrát těžší úlohu při složení sestavy, kromě Mustangů hráli svůj turnaj také elévové Draci. Díky tomu, že se děti znají ze společných tréninků a občas si dobrovolně zatrénují s většími kluky, pro ně nebyl problém odehrát ligový turnaj.

      Očima trenéra : Pomalu se potvrzuje motto „zlepšováním jednotlivce se zlepšuje hra celého týmu“  a u nás ve Vítkovicích se díky výborné práci s mládeži  individuálně zlepšuje každý jednotlivec.  Na turnaji jsme hráli ve čtyřech, ale bohužel (nebo bohudík?) proti pěti.  Zjistili jsme, že bohudík. Soupeř nás totiž donutil více napadat a dříve se nabízet pro nahrávku. Tentokráte jsme s balónkem neměli dostatek času a museli jsme hrát více pod tlakem. Čtveřice nejzkušenějších borců měla za úkol naučit naše „lvíčata“ střídat za hry. Na závěr musíme pochválit jak děti za předvedenou hru, tak i rodiče za ukázkově, slušné chováni a povzbuzováni, kterým šli správným příkladem nejen dětem. Něco ze statistik:  46 z 64 min. držíme balónek (72%).  Průměrné jedno střídaní (80sec)= 1 čtveřice se dostala 12x za turnaj do hry na 80 sec. Jeden hráč se dostál za střídaní k míčku v průměru na 20 sec ( za turnaj na 4 minuty ).  Průměrný věk jednoho hráče v týmu byl 8.5 let. Nejvyšší věková hranice téhle kategorie je 11let! Našemu nejmladšímu hráči bylo 7 a půl let a nejstaršímu 11.

      Sestava :  Müller, Gattnar, Gattnar, Zubek, Gazda, Valigůra, Slaběňák, Zoubek, Folta, Stoček, Rodovský, Bílek, Buganský, Valigůra

      Zároveň blahopřejeme výběru Draků, který vyhrál turnaj v hale na Varenské. Postupně přehráli týmy Tigers Poruba, Orca Krnov, Slovan Havířov a Horní Suchá. Gratulujeme všem!