Vítkovice bez problémů přehrály Liberec

03. března 2012, CD

Po první třetině, která skončila 5:0, se utkání prakticky jen dohrávalo. Konečný výsledek zní 8:2, Patrik Suchánek zaznamenal pět kanadských bodů. aktualizováno.

Do posledního zápasu základní části nastoupily Vítkovice se Součkem v sestavě, nikoli však v brance, kde nastoupil spolehlivý Ciompa. Poprvé po vleklém zranění kolene si zahrál také Hubálek, byť jen krátce při dočasné indispozici Kološe ve druhé třetině.

První třetina byla zcela jednoznačně v rukou domácích Vítkovic. Na střely zničily soupeře 21:1, na góly 5:0. První a poslední střelu Liberce v úvodní části utkání vyslal Nesměrák již v desáté vteřině. S ní neměl Roman Ciompa téměř žádnou práci a poté si mohl na branku až do první sirény snad i sednout.
      V 57.vteřině přiťukl Veltšmíd Lukáši Hájkovi, který se zrychlením a kličkou uvolnil do střelecké pozice a trefil přesně šibenici Bauerovy branky. V čase 3:00 putoval míček po ose Řezanina-Matúš- Zdeněk Žák do prázdné branky. Rozhodčí nasadili vynikající přísný metr a Vítkovice tak trestaly liberecké fauly z přesilovek. V utkání využily čtyři z pěti. Přesilovkové manévry řídil především nejlepší hráč vítkovické sestavy v utkání Patrik Suchánek. V 8.minutě tvrdou ranou ukončil trest Jakubu Ježkovi, v 11.minutě pak po spolupráci s tečujícím Lukášem Hrubým i Nesměrákovi. Vítkovice pak několik šancí zahodily, v 18.minutě ale přišla další brilantní kombinace a Suchánek dával míček Lukáši Řezaninovi opět před prázdnou branku.

      Od druhé třetiny se zápas prakticky jen dohrával. Domácí dovolili Liberci i útočné akce. Liberec své přesilovky při vyloučení Řezaniny a Sovy nepotrestal. Zlý muž Derka ale na trestné lavici celé dvě minuty nevydržel, když ho z ní po výborné křížné Jelínkově přihráce vysvobodil kdo jiný než Patrik Suchánek.

      Liberec nakonec také jednu přesilovku využil  přihrávku Saláta zužitkoval kapitán Lukáš Nesměrák. Ciompa čisté o čisté konto přišel ve 48.minutě. Poté se poprvé v utkání vítkovické početní výhodě hosté ubránili, ovšem za chvíli inkasovali po střele Lukáše Hrubého z první od levého mantinelu. Hosté pak ještě jednou dotlačili míček do vítkovické branky, autorem pohotovné dorážky byl Salát. V 58.minutě se nadechl k velkému sólu Heczko, Derka jej fauloval a míček si tak k trestnému střílení mohl postavit na středový kruh Hájek. Bekhendem ovšem branku minul. V přesilovce se nejprve Petr Kološ zastřeloval, jeho poslední jedovka ale skončila v brance a upravila tak skóre na konečných 8:2. Asistenci si připsal Patrik Suchánek.

      Jelikož Tatran ve šlágru posledního kola udržel těsnou výhru 4:3 nad Chodovem, vyhrál při stejném bodovém zisku o vzájemné zápasy před Vítkovicemi základní část Fortuna extraligy a získal tak privilegium prvního výběru soupeře pro čtvrtfinále. Vybral si bohužel pro Vítkovice Havířov a severomoravské čtvrtfinálové derby se tak konat nebude. Ve druhém kole volby si pak Vítkovice vybraly Bulldogs Brno. Čtvrtfinále Vítkovice-Brno se tak bude konat potřetí z posledních pěti let!

 

1. SC WOOW Vítkovice - FBC Liberec 8:2
branky:  1. Lukáš Hájek, 4. Zdeněk Žák, 8. Patrik Suchánek, 11. Lukáš Hrubý, 18. Lukáš Řezanina, 38. Patrik Suchánek, 53. Lukáš Hrubý, 59. Petr Kološ - 48. Lukáš Nesměrák, 55. Petr Salát; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 3:5; využití: 0:0; po třetinách:  5:0, 1:0, 2:2;