Ženská extraliga: 3 místo a ve čtvrtfinále městské derby

06. března 2012, Redakce

Florbalistky Vítkovic mají za sebou základní část extraligy. Úspěšně se jí prokousaly na konečnou třetí pozici a ve čtvrtfinále je čeká ostravské FBC.

Základní část – 3. místo

Vítkovické ženy zakončily základní část na třetím místě, stejně jako v roce loňském za pražskou dvojicí Bohemians a Herbadent. Umístění v základní části zaručuje začátek čtvrtfinále v domácích podmínkách a v případném semifinále Vítkovicím nehrozí soupeř v podobě suveréna ženské extraligy, týmu Herbadentu Prahu.

      Vítkovické ženy získaly v soutěži 51 bodů za šestnáct výher v normální hrací době a jednu v prodloužení. Poraženy odešly v normální hrací době čtyřikrát z toho dvakrát s Herbadentem a jednou s pražskou Bohemkou a Libercem. Zvlášť ztráta s dobře rozehraného zápasu s Libercem určitě zamrzí, stejně jako prohra na nájezdy na pražském Chodově. 

      V základní části nastřílely Vítkovice 161 a inkasovaly jich 72. Staly se tak třetím nejlépe střílejícím a druhým nejlépe bránícím týmem soutěže. Co je jistě potěšující je to, že Vítkovice se staly vůbec nejlepším týmem na přesilovky z celé extraligy, když je využívaly s úspěšností 44,44%.

      Celkem za Vítkovice v letošním ročníku extraligy nastoupilo k utkáním 28 hráček, do střeleckých statistik se jich pak zapsalo hned 19. Nejproduktivnější hráčkou a zároveň nejlepší střelkyní se stala Zuzana Macurová, která vstřelila 27 branek a dalších 25 pro některou ze svých spoluhráček připravila. Celkově se navíc stala třetí nejproduktivnější hráčkou celé extraligy!

      Dalších šest hráček se dokázalo v bodovém průměru udržet nad bodem za zápas, konkrétně kapitánka Andrea Pastušková, Tamara Hašová, Denisa Ferenčíková, Anna Niemcová, Klára Kociánová a Hana Sládečková. Přičemž první dvě jmenované se vešly do první desítky bodování celé extraligy.

      Vítkovice v základní části nasbíraly 52 trestných minut, největšími hříšnicemi byla se čtyřmi vyloučeními hned trojice hráček Andrea Pastušková, Anna Niemcová a Zuzana Hubáčková.

      Gólmanky nastoupily v extralize za Vítkovice čtyři. Trojice Anna Meichsnerová, Hana Ranochová a Lucie Kluzová se rozdělily téměř přesně každá o něco přes 400 minut hracího extraligového času a všechny si udržely přes 80% úspěšnost zákroků. Martina Sitková se do extraligy vrátil po delší pauze v posledním zápase ve třetí třetině doma s Jihlavou.

      Kompletní statistiky naleznete v sekcích tabulky a statistiky našeho webu.

Ve čtvrtfinále městské derby

V honbě za medailí se utkají Vítkovice s městským konkurentem FBC ČPP Remedicum Ostrava. Očekává se bouřlivé prostředí a útočný florbal. Soupeř skončil v tomto ročníku základní části na konečném sedmém místě, přičemž ve vzájemných zápasech uspěly vždy Vítkovice. V domácím prostředí suverénně 10:3, na hřišti soupeře však až po dramatické bitvě 3:1. Soupeř se v sestavě spoléhá i na ex-vítkovické trio Lenka Kubíčková, Monika Léblová a Jana Zamastilová. V sezóně si pět zápasů za FBC střihla i Petra Mandátová, která se však po novém roce do kádru Vítkovic vrátila. FBC vede na hřišti kapitánka Karin Vavrečková, tým se dále spoléhá na svou nejproduktivnější hráčku, talentovanou obránkyni Denisu Ratajovou a především již zmíněnou ex-vítkovickou dvojici Kubíčková – Léblová. Soupeři se utkají ve čtvrtfinále znovu po roce. Loni uspěly Vítkovice v poměru 3:0 na zápasy, letos je však k postupu do dalšího kola potřeba zvítězit čtyřikrát.

 
Čtvrtfinále play-off: 1.SC WOOW Vítkovice – FBC ČPP Remedicum Ostrava

1. zápas: MSH Dubina, sobota 10.3.2012 od 14:00

2. zápas: MSH Dubina, neděle 10.3.2012 od 14:00