Vítkovické ženy „B“ potřetí za sebou vyhrály 1.ligu žen!

06. března 2012, Marto

Dalšího úspěchu ve své krátké historii dosáhly vítkovické „hysterky“. Znovu celkově ovládly 1.ligu žen a protože se jim to povedlo potřetí v řadě, mají na kontě svůj „čistý zlatý hattrick“.

Stejně jako loni to bylo dramatické až do posledního kola, ke kterému se vydaly do nedalekých Hranic. Čekalo je brněnské duo: Psycho a Židenice B, přičemž k celkovému triumfu holky potřebovaly získat minimálně 4 body.

 

 

1.SC WOOW Vítkovice B  -  Psycho Brno  4:0

 

Zápas byl ze začátku docela nervózní a nepřesný, ovšem docela ve slušném tempu. Holky pár svých šancí neproměnily a tak 1.třetina skončila 0:0. Vedení se ale dočkaly a to hned po přestávce a dodejme, že dost šťastně. Na několikráte a i s přispěním brankářky soupeřek se to povedlo Verči Husárové. Rozhodnutí zápasu pak přišlo přesně v jeho polovině, kdy se v rozmezí minuty trefily Bára Šádková a tečí Iva Martiníková. Ve 3.třetině byl zápas čím dál tvrdší a spíše bojovnější, soupeřky se snažily něco se zápasem udělat a několikrát musela čarovat „Luciferka“ v brance hysterek Lucka Kluzová. Pojistku důležitému vítězství  pakdala znovu Bára Šádková.

 

 

1.SC WOOW Vítkovice B – Židenice B  1:0

 

Do letošního posledního a i rozhodujícího zápasu šly holky s vědomím nutnosti zabodovat, čili neprohrát. Do zápasu vstoupily aktivně, chtěly dát gól a ne spoléhat na pevnou obranu. Soupeřky bránily pozičně na vlastní polovině, bylo těžké se dostávat do střeleckých pozic kolem brankoviště. Když to nešlo z blízka, tak to přišlo z dálky. Hanka Urbánková poslala jeden ze svých motýlích náhozů na bránu, tam hlídkovala Lenka Harabaszová (přijela přímo z mistrovství ČR v pingpongu, kde jen nešťastně přišla o medaili) a od  jejího bříška či podbřišku skončil míček v síti. Od té doby byl zápas podobný tomu prvnímu, šance byly na obou stranách, střelkyně selhávaly jedna za druhou a brankářky se překonávaly. A protože to Lucifer v neděli prostě „zavřela“, mohlo se po zápase znovu po roce „hysterčit“!

 

Holky prošly soutěží  s bilancí 18 výher / 4 remíz / 2 porážek. Porazit je letos dokázal pouze jejich věčný soupeř ze Šumperku, nicméně na konci opět ostrouhal. Celkově byla letos 1.liga žen určitě kvalitnější a i vyrovnanější než v minulosti, hodně zápasů holky vybojovaly až v jeho závěrech, kde zúročovaly své zkušenosti z doby dávno minulé a dávaly všanc svoji nezkrotnou vůli po vítězstvích.

 

Letošní sezónu odtáhly především tyto hráčky:

Brankářka - Lucie Kluzová, obránkyně – Lucka Křenková, Blanka Minarčíková, Nikol Malinová, Zuzana Garčárová, Hanka Urbánková, útočnice – Petra Žižlavská, Monika Adamová, Veronika Husárová, Bára Šádková, Iva Martiníková, Eva Koloničná a Lenka Harabaszová

Svou větší či menší špetkou do úspěšného vítkovického mlýna přispěli také:

Brankářky – Martina Sitková, Luisa Elblová a hráčky –Kristina Guziurová, LucaValachovičová, Kača Musilová, Silva Labská, Petra Mandátová, Jana Zamastilová a Tereza Voláková.

 

Všem jim gratuluje a děkuje

kouč   Tom