Hladce do semifinále

19. března 2012, CD

Vítkovice skončily sérii s Brnem v nejkratším možném čase. Po výhrách 7:4 a 11:4 na hřišti soupeře skončila celá série jednoznačně 4:0 na zápasy. Nyní čeká na Vítkovice podstatně těžší soupeř, pražský Chodov. aktualizováno.

Vítkovice přijely do Brna bez nemocného slovenského forvarda Řezaniny, za to už s uzdraveným Kološem, který se opět po roce postavil pro zápas play-off do útoku. Naposledy se na tomto postu objevil v semifinálové sérii 2011 s ostravským Remedicem.

Třetí čtvrtfinále nezačalo pro domácí Bulldogs dobře a už ve třetí minutě prohrávali po dobře sehraném volném úderu Vítkovic a přesné ráně Patrika Suchánka. V první třetině viděli diváci také dvě nevyužité přesilové hry, po jedné na každé straně. A nezdarem skončila i dašlí při trestu domácího Jeskiho. V polovině zápau zafungovala spolupráce Veltšmíd-Hájek a Lukáš Hájek poslal Vítkovice do dvoubrankového náskoku. A ten ještě zvýšil střeleckou múzou políbený obránce Filip Heczko!
      Do třetí třetiny poslali Brňané do branky druhého brankáře Kejíka. Ten však již za tři minuty svého pobytu na hřišti dvakrát inkasoval. Nejprve využil přesilovku Petr Kološ a téměř hned zvyšoval z brejku Lukáš Veltšmíd už na 5:0 pro Vítkovice. Brno se prosadilo poprvé až ve 48.minutě, kdy Součkovi zkazil čiský štít domácí snajpr Ondráček. Za dvacet vteřin ale po spolupráci s Matúšem Vítkovicím vrátil pětibrankový náskok Vít Hrubý. Domácí to ale přesto nevzdali a sérií tří branek (Grich, Komínek, Kadlec) se vrátili na dostřel. Poslední gól ale vsítil do prázdné branky Martin Tokoš.

Bulldogs Brno - 1. SC WOOW Vítkovice 4:7
branky:
48. Luděk Ondráček, 50. Peter Grich, 52. Radim Komínek, 58. Petr Kadlec - 3. Patrik Suchánek, 31. Lukáš Hájek, 36. Filip Heczko, 43. Petr Kološ, 43. Lukáš Veltšmíd, 48. Vít Hrubý, 59. Martin Tokoš; rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek; vyloučení: 3:1; využití: 0:1; diváků: 340; zásahy brankářů: Lukáš Bábíček 15, Filip Kejík 7 - Lukáš Souček 16; po třetinách: 0:1, 0:2, 4:4;

 

V neděli mohly Vítkovice sérii ukončit a také se tak posléze stalo. Brno se drželo ve hře jen v první třetině. Tu prohrálo 2:3.
      Do utkání nenastoupil Lukáš Veltšmíd, který nedohrál sobotní duel pro zranění nohy. V osmé minutě Brno poprvé a naposledy doma vedlo. Po kombinaci s veteránem Schneiderem se prosadil Martin Koutný. Pak ale z podobné akci skórovaly také Vítkovice, konkrétně Lukáš Hájek. Ve 12.minutě proměnil trestné střílení Petr Kološ. Na to ale bleskurychle odpověděl Kočí a začínalo se od nuly. V poslední minutě první třetiny vyšly Vítkovicím přesilovkové manévry, které úspěšně zakončoval Zdeněk Žák.
      Ve 24.minutě se trefil z dálky Jakub Hubálek a za půlminutu se individuálně prosadil další obránce Filip Heczko. Skvěle hrající Heczko zvyšoval v polovině zápasu již na 6:2. A Bábíčka definitivně vyhnal z branky ve 36.minutě Martin Tokoš.
      Ve 43.minutě zkompletoval hattrick Filip Heczko! Na branku Schneidera reagovaly Vítkovice další využitou přesilovkou a gólem Petra Kološe. Hattrick si nakonec připsal i Martin Tokoš. Byť vstřelil svůj druhý a třetí gól v utkání v rozmezí pouhých 85 vteřin, přesto se mezi ně vměstnal ještě gól brněnského Mendreka.

      "Doma museli Brňané více hrát, být více aktivní a otevřít hru. Míček byl tím pádem více ve hře a to nám vyhovuje. Bylo logicky i více šancí a my je využívali." zhonotil brněnské zápasy trenér Radomír Mrázek.

Bulldogs Brno - 1. SC WOOW Vítkovice 4:11
branky:
8. Martin Koutný, 12. Jakub Kočí, 45. Libor Schneider, 56. Jakub Mendrek - 9. Lukáš Hájek, 12. Petr Kološ, 20. Zdeněk Žák, 24. Jakub Hubálek, 25. Filip Heczko, 30. Filip Heczko, 36. Martin Tokoš, 43. Filip Heczko, 51. Petr Kološ, 55. Martin Tokoš, 56. Martin Tokoš; rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; zásahy brankářů: Lukáš Bábíček ?, Filip Kejík ? - Lukáš Souček ?; po třetinách: 2:3, 0:4, 2:4;

 

V semifinále čeká Vítkovice lítý boj s ambiciózním pražským Chodovem.
"Chodov hraje podobným defenzivním modelem jako Brno, v tomto směru bylo čtvrtfinále dobrou přípravou na semifinále. Chodov je velmi silný v brejkových situacích, na ty si budeme muset dávat velký pozor." tuší trenér Mrázek.

Série začíná v sobotu 31.března v Ostravě.