Vítězná Lvíčata na dalším ligovém turnaji

29. března 2012, Vlaďka Zoubková

O víkendu odehráli naši nejmenší další turnaj, který tentokrát hostil ostravský tým FBC Remedicum Ostrava.

Sobotní počasí bylo jako malované, děti na druhý konec Ostravy dorazily s dobrou náladou a plné nadšení zahrát si florbal.

Rozpis nám jako prvního soupeře určil Paskov Saurians ve žlutých dresech a od začátku naše Lvíčata pořádně trápil. V polovině zápasu jsme prohrávali 1:2, ale po přestávce už naši borci nad kanárky jasně dominovali a díky lepší koncovce otočili výsledek na konečných 7:2.

Poté se děti z Paskova vyměnily a na hřiště nastoupili jejich svěřenci v zeleném. Od úvodních minut se hrál útočný florbal s množstvím pěkných šancí na obou stranách, při kterých zářili hlavně oba gólmani, v našem případě gólmanka J. Soupeř celý zápas dotahoval a nakonec odešel ze hřiště poražen poměrem 6:8 pro vítkovická Lvíčata.

Slovan Havířov přivezl na turnaj jasně nejmenší sestavu ze všech účastníků, které i přes statečný výkon prohrály se zkušenějším výběrem našich dětí 0:5.

Utkání Remedicum vs. Vítkovice byl přímým soubojem o první místo. Lvíčata udeřila jako první už v čase 0:13s, ale pepino dokázalo rychle odpovědět. První polovina skončila za stavu 2:1 pro Vítkovice a také po přestávce pokračoval tuhý boj o každý míček. Naši svěřenci navýšili náskok na dvoubrankový rozdíl, neúnavný soupeř vzápětí snížil na rozdíl jedné branky a trenérská lavička si vyžádala oddechový čas. Po důrazné domluvě hlavního trenéra sebrala Lvíčata poslední zbytky sil na závěr zápasu. Za všechny hráče pak na sebe vzala odpovědnost Kristýnka, pěknou střelou v poslední minutě zápasu vsítila uklidňující gól, na který domácí tým už nedokázal odpovědět. Zápas nakonec skončil výsledkem 5:3 pro naši přípravku a radost na hřišti byla veliká, vždyť ostravskou Fatpipe Arénu jsme tuto sezónu vyloupili už podruhé.

Smutní hráči domácího Remedica přebírali pohár za druhé místo, za nimi se seřadily týmy Paskova Saurians, které musíme ocenit za parádní derby s nerozhodným výsledkem 11:11. Za tento bojovný výkon děti z Paskova vysloužily uznalý potlesk všech přítomných. Na pátém místě skončili špunti Slovanu Havířov.

Očima trenéra :Jsme spokojení a chválíme všechny ;-) . Už se těšíme ven. Musíme běhat, běhat a běhat. Více v článku ZDE

Foto: Vlaďka Zoubková