Junioři jsou ve finále!!!

02. dubna 2012, CD

AKTUALIZOVÁNO. Junioři Vítkovic porazili Future 3:1 na zápasy a postoupili do finále nejvyšší soutěže juniorů! Po sobotním škobrtnutí ukončili sérii nedělním vítězstvím 5:1 na hřišti soupeře. VÍTKOVIČTÍ JUNIOŘI BUDOU O VÍKENDU V SÉRII S BOHEMIANS OBHAJOVAT LOŇSKÝ TITUL!!!

3.zápas semifinále

Do třetího semifinálové utkání hraného na půdě Future vstoupila obě mužstva opatrně, byť o něco aktivněji přeci jen působili domácí hráči. Střely však byly povětšinou z dálky, a tak Rataj v brance Vítkovic neměl příliš práce. Ve 13. minutě se však Vítkovičtí dopustili první vážné hrubky a za svou pasivitu byli po zásluze potrestáni. Byť inkasovaná branka „nakopla“ obě mužstva k útočení, dalšího gólu se již diváci do konce prvního dějství nedočkali.

      Druhá třetina nezačala pro hosty zrovna nejlépe, když v jejím úvodu vyrobili další dvě minely, které domácí nekompromisně trestali. Ve 25. minutě tak svítil na ukazateli stav 3:0 a s Vítkovicemi to nevypadalo vůbec dobře. Snížení se sice dočkali, zásluhou Petra Jankulára, radost však netrvala dlouho. Odpověď domácích přišla v podstatě ihned. A když se "rytířům" opět podařilo utkání zdramatizovat brankou Romana Oboráka, tak přišel ojedinělý přesně zakončený únik domácích, a tak po dvou třetinách byl stav 5:2.

      Kdo myslel, že třetí třetina bude pouhou formalitou, šeredně natrefil. Vítkovice byly jako vyměněné, zatlačily domácí před vlastní brankoviště a ti stěží odolávali. Tlak, který Vítkovice předvedly, byl místy až drtivý, šance střídala šanci. A tak není divu, že v 54. minutě domácí vedli pouze 6:5, když o brankostroj Vítkovic se postarali Václav Gurkovský, Adam Zbořil a podruhé v zápase Petr Jankulár. Future se pouze bránilo, a tak bylo pouze otázkou času, kdy přijde vyrovnání. Gurkovský, Matejčík, Michalík, ti všichni z očí do očí ale domácímu brankáři branku nevstřelili. Dost zásadní okamžik přišel dvě minuty před koncem, když jinak výborně pískající rozhodčí předvedli dosti sporadický zákrok a vyloučili Zbořila na dvě minuty za hru na zemi. Byť se za své „faux-pas“ po utkání omluvili, hostům to již nebylo nic platné. Domácím se podařilo snížit stav série na 1:2.

      Trenér Deus však prohru rozhodčím nepřisuzoval: „Určitě ne. Rozhodčí pískali 58 minut skvěle a jsou to taky jenom lidé. My jsme utkání prohráli v jeho první polovině. Nebyli jsme důrazní, nechovali jsme se na hřišti tak, jak se patří. Hráčům bylo třeba domluvit a pomohlo to. Ve třetí třetině jsme byly excelentní, ale proti tak silnému týmu, jakým Future je, se musí hrát takto po celých 60 minut."

x3m team SSK Future - 1. SC WOOW Vítkovice 6:5
branky:
13. Viktor Kopecký, 25. Vojtěch Duchoslav, 26. Martin Rossi, 32. Viktor Kopecký, 33. Marian Jelínek, 50. Jakub Gruber - 29. Petr Jankulár, 36. Roman Oborák, 43. Václav Gurkovský, 44. Adam Zbořil, 55. Petr Jankulár; rozhodčí: Miroslav Kulhánek - Petr Michálek; vyloučení: 4:2; využití: 0:0; diváků: 70; zásahy brankářů: Ondřej Lupoměch 23 - Jakub Rataj 16; po třetinách: 1:0, 4:2, 1:3;

 

4.zápas semifinále

Do 4. semifinále se určitě vstupovalo o něco lépe domácím, kteří ubránili šťastnou výhru z předchozího dne. Ale vítkovická mašina jak skončila, tak i začala. Hráči byli aktivní, ačkoli i úvod 4. zápasu byl opatrný. Ovšem hlavní změny byly vidět v odhodlání, nasazení a důrazu. A to je třeba zmínit, že domácí předvedli v tomto zápase doslova heroický výkon. Svou technickou vyspělostí místy donutili Vítkovické k úpornému bránění. Nicméně na takticky a kombinačně silné Vítkovice to nestačilo. Na branku Jiřího Šebesty ještě Future stačilo odpovědět, ovšem poté se trefovali pouze vítkovičtí hráči. Ještě do konce první třetiny strhl vedení na stranu Vítkovic Petr Jankulár. A jeho přesilovková střela byla zároveň vítězná.

      Klíčovou druhou třetinu, ve které hra byla hodně otevřená, hosté zvládli, navíc skóre navýšil po skvostné akci Tomáš Kasinec, když si na malém prostoru několikrát v přečíslení vyměnil míček se Zahořanským.

      Ve třetí třetině se povedlo Vítkovicím dát asi nejdůležitější branku utkání, kdy hned po minutě hry naboural domácím snahu o zvrat v utkání Patrik Michalík. Domácí od té chvíle dohrávali v křeči a do jejich hry se vložila nepřesnost. Tu po zásluze potrestal střelou do prázdné branky Václav Gurkovský.
Vítkovice jsou tak po roce opět ve finále extraligy juniorů!

x3m team SSK Future - 1. SC WOOW Vítkovice 1:5
branky:
10. Štěpán Pelc - 10. Jiří Šebesta, 18. Petr Jankulár, 25. Lukáš Kasinec, 42. Patrik Michalík, 60. Václav Gurkovský; rozhodčí: František Pangerl - Jiří Šedivý; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 77; zásahy brankářů: Ondřej Lupoměch 16, Jakub Výtisk 11 - Jakub Rataj 33; po třetinách: 1:2, 0:1, 0:2;

 

Vyjádření kapitána, Marka Matejčíka:
„V sobotu se nám zápas vůbec nepovedl. První dvě třetiny jsme byli někde u Kolína. Dobře zahraná třetí třetina nám na dobře připravený Future nestačila. V neděli jsme měli snad celý zápas pod kontrolou. Věděli jsme, že případný 5.zápas by byl hodně náročný. Jak fyzicky, tak psychicky. To se však nestalo a sérii jsme zvládli. Teď se těšíme na finále. Po roce opět s Bohemkou, snad se stejným koncem. Škoda toho, že začínáme sérii někde na Čeladné a né doma. I tak věřím, že se dočkáme na Čeladné velké podpory.“

 

 


Vyjádření trenéra Michala Deuse:
„Utkání bylo diametrálně odlišné od toho sobotního. Hráči od první do poslední minuty plnili své úkoly a cílevědomě si došli pro postup do finále. V podstatě nemám co vytknout. Ve třech utkáních ze čtyř jsme byli lepším týmem, a tak postupujeme po zásluze, což mě nesmírně těší.
Já bych si dovolil zmínit, že hráči za celou sezonu vydali ze sebe velké úsilí. Není jednoduché dojít tak daleko, navíc z pozice obhájce. Tímto apeluji na všechny naše fanoušky, rodiče, příbuzné a kamarády: Přijďte kluky podpořit, zaslouží si to! Za to všem slibuji, že na hřišti necháme srdce.“

Foto: Roša