Mladým Mustangům se dařilo

04. dubna 2012, JiZ

Vítkovičtí Mustangové v kategorii Elévů sehráli nejpovedenější turnaj v sezóně 2011/2012, kdy vyhráli tři utkání ze čtyř a obsadili konečné druhé místo. Turnaj se odehrál ve velmi pěkné sportovní hale s kvalitním zázemím a hlavně tribunou pro přihlížející diváky v Horní Suché.

       V úvodním utkání se Mustangům postavil tým Paskov Saurians, který jsme v první polovině přehráli dvěmi brankami, ale ve druhé části hry jsme museli ještě zabrat a přidat další dva góly, protože Paskováci začali snižovat náš náskok a to hned dvakrát. Paskov měl i další šance a za zmínku stojí hned dvě, ale v brance jsme však měli čaroděje, který zachránil napřaženou levou rukou ala semafor míček směřující do naší branky. Tento zákrok si zasloužil bouřlivý potlesk fanoušků Mustangů a uznání fandů soupeře. Podobně i v následujícím střídání, kdy si náš gólman velmi zkušeně počínal a celým tělem lehnul do rány, které zalehnul cestu do branky. Předvedená hra byla pro oko diváka velmi pěkná, kdy se naši kluci nebáli hry jeden na jednoho, ale a to je také povzbuzující, jsme hráli kombinačně.

 

       Ve druhém utkání stál v cestě za úspěchem Mustangů soupeř z Českého Těšína. Byl to těžký soupeř a dle papírových předpokladů jeden ze dvou adeptů na celkového vítěze turnaje. V tomto utkání se přihrávky zpřesnily, a opět bylo vidět že hráčům roste sebevědomí, když se pouštěli do individuálních akcí zakončených krásnou přihrávkou před bránu.

 

        Ve třetím utkání Mustangové předčasně uvažovali o konečném umístění, ale domácí a tedy pořádající protivník z Horní Suché je parádně zaskočil, kdy zakrátko vedl dvěma zásahy o dvě branky. Tady se projevila nedůslednost při bránění a důrazu v osobních soubojích, kdy si kluci mysleli, že se soupeř porazí sám. Naštěstí si ale uvědomili jak hráli předchozí zápasy a  zápas dotáhli do vítězného konce. Zde je třeba vyzdvihnout to, že jsme se při nepříznivém stavu nevzdali a bojovali jsme až do konce. I v tomto utkání byla k vidění hodně kombinační hra, která se musela líbit i hvězdné návštěvě, která byla povzbudit naše hráče v šatně i na tribuně a předala nejednu zkušenost. Tou velkou hvězdou nebyl nikdo menší než-li Pavel Brus osobně, reprezentant a již druhý rok hráč nejvyšší finské Salibandyliigy v týmu Nokian KrP, který vyhrál před třemi lety i českou extraligu s Vítkovicemi.

 

       K poslednímu utkání nastoupili Mustangové proti hráčům Frýdku-Místku. Přestože jsme v tomto utkání prohráli, byl jsem spokojen s celkovým pojetím hry kdy se hráči snažili tvořit hru jak individuálními akcemi kdy se nebáli vyzkoušet si kličku na většího hráče, tak také předváděli krásné přihrávky do volného prostoru na nabíhajícího spoluhráče. Škoda jen, že se nepodařilo dodržet pokyny trenéra, který hráče nabádal k zodpovědnému bránění protihráčů, kteří při překročení půlící čáry ihned stříleli na našeho gólmana, který při své výšce na míčky umístěné pod horní tyčku nemohl dosáhnout. 

 

      Co říci závěrem, tento turnaj byl pro nás nejlepší v této sezoně a kluci mohou na sobě sledovat velké zlepšení oproti začátku sezony a to je našim cílem, zlepšovat se, zlepšovat se, zlepšovat se. Je třeba ještě zapracovat na větším nasazení a hladu po míčku, žádný míček nesmí být předem ztracen a co je důležité, více se tlačit před bránu i za cenu nějaké té modřiny.Velké poděkování na závěr právem patří přítomným rodičům za povzbuzování, kteří vytvořil nádhernou atmosféru.

 

Sestava Mustangů:

Dokoupil Jan (G), Gábor Adam, Slanina Dominik, Číhala Michal, Paťorek Václav, Bernatík Adam, Raňanský Filip, Lutz Matěj, Blahut Vojtěch, Bruzek David, Kováčech Martin, Vykopal Erik

Trenér: Zerzoň Jiří

 

Výsledky:

Horní Suchá-Český Těšín 3:7, Mustang-Paskov 4:2, F.M.-Horní Suchá 8:0, Č.Těšín-Mustang 1:3, Paskov-F.M. 1:5, Horní Suchá-Mustang 3:7, F.M.-Č.Těšín 1:1, Paskov-Horní Suchá 5:0,

Mustang-F.M. 2:4, Č.Těšín-Paskov 4:2

 

Konečné pořadí:

1. FbC BD STAV Frýdek-Místek

2. 1.SC WOOW Vítkovice Mustang

3. FBC KARTA GROUP Český Těšín

4. Paskov Saurians

5. FbK Horní Suchá

 

text: Jiří Zerzoň
Foto:Radim Vykopal