Drama třetího zápasu rozhodl Heczko, neděle se nepovedla

09. dubna 2012, CD

Filip Heczko potvrzuje střelecké procitnutí a dvěma góly rozhodl první pražský zápas semifinálové série. Ve druhém nekoncentrovaný výkon Vítkovic vítězství nepřinesl a do Ostravy se série stěhuje za stavu 2:2. AKTUALIZOVÁNO.

Vítkovice bez znovu zraněného Hubálka, za to se sebezapřením hrajícím Veltšmídem měly v sobotním zápase navrch. V sedmé minutě je dostal se štěstím do vedení ve velké formě hrající Lukáš Hájek. Tentýž hráč zvýšil ve 14.minutě na rozdíl dvou branek, ten ale záhy eliminoval po chybě Víta Hrubého z brejku Pražák.

      Druhou třetinu načal skvěle Radim Polášek, který vymetl po krátkém výběhu z rohu šibenici Barákovy branky. Ve 33.minutě pykaly Vítkovice za faul Patrika Suchánka a konce dvouminutového trestu se hříšník nedočkal. Z trestné lavice jej prospustil Jendrišák.

      Na začátku třetí části hry dostaly výhodu přesilovky také Vítkovice, ale nevyužily ji. Nutno podotknout, že rozhodčí Černý s Janouškem v tomto prestižním zápasu jasně ukázali, proč jsou považováni za světovou rozhodcovskou spičku!
      Ve 48.minutě utekl Hájek a předložil do vyloužené šance Filipu Heczkovi, který se nemýlil! Na rozdíl jednoho gólu pak dostal domácí střelou z velkého úhlu Jendrišák. A stejný hráč 24 vteřin před koncem nachytal Součka na švestkách střelou na bližší tyč!

      V prodloužení měl Chodov velkou šanci rozhodnout, ale Jendrišák ji prováhal a následně nestačil odbránit Filipa Heczka, který se vřítil do velké šance a tu nakonec zužitkoval!

TJ JM Pedro Perez Chodov - 1. SC WOOW Vítkovice 4:5p
branky: 
16. Petr Pražák, 34. Matěj Jendrišák, 50. Matěj Jendrišák, 60. Matěj Jendrišák - 7. Lukáš Hájek, 14. Lukáš Hájek, 21. Radim Polášek, 48. Filip Heczko, 63. Filip Heczko; rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek; vyloučení: 1:1; využití: 1:0; diváků: 418; zásahy brankářů: Jan Barák 25 - Lukáš Souček 25; po třetinách: 1:2, 1:1, 2:1, 0:1;

 

      Zatímco v sobotu se brankáři překonávali, v neděli to nebyl zrovna jejich den. V první třetině kapituloval Barák dvakrát, přičemž hlavně při druhém vítkovickém gólu z hole Hájka neměl čisté svědomí. Vše ale načal již ve třetí minutě Martin Tokoš, který se výborně na brankovišti dostal před špatně bránícího Cepka a využil přesný Poláškův pas. V sedmé minutě byl vyloučen Jelínek a již po dvou vteřinách opouštěl trestnou lavici se sklopenou hlavou. Ihned po rozehrání se totiž prosadil střelou po zemi Štegl. Za minutu se navíc parádně trefil do šibenice po rozehrání z rohu Šochman a Chodov porpvé vedl. Již za osm vteřin ale nachytal Baráka na švestkách střelou z dálky Lukáš Hájek a začínalo se znovu. Od desáté minuty zápasu začali hromadit chyby muži v černém. Vyloučení domácího Sýkory bylo ještě na místě. Pak bylo ale horko v brankovišti Chodova. Kološ fauloval Baráka a byl pískán volný úder. Cepek poté Kološe odstrčil a rozhodčí zasignalizoval vyloučení Cepka za hrubost. Jaké bylo však překvapení, když dodatečně ukázali také na Kološe, který se mezitím omlouval Barákovi za seknutí. V 17.minutě využil Chodov již třetí standartní situaci, tentokrát prostřelil vše Kotlas.

      Ve 24.minutě vybojoval míček Jelínek pro Lukáše Veltšmída, který překonal nejistého Baráka a bylo opět vyrovnáno. Ve 28.minutě se zlobili na rozhodčí pro změnu domácí, když sudí po strkanici před domácí střídačkou vyvolané Poláškem více než přísně vyloučili kapitána Chodova Šochmana. Ve 33.minutě byl opět velice přísně vyloučen Jelínek a Chodov opět přesilovku využil.

      A ve 43.minutě další přesilovka a další gól, tentokrát z hole Jendrišáka. Ten dostal na středu trestuhodně hodně prostoru. Do půlminuty ale dostal Vítkovice zpátky do hry Lukáš Řezanina, Barák byl při zákroku-nezákroku opět velmi nejistý. A v 51.minutě vyrovnal zkušenou střelou Martin Tokoš! O minutu později florbal doslova zaplakal. Nejzkušenější hráč na hřišti Cepek, který by měl jít všem mladším hráčům příkladem, nafilmoval pád po ataku Sovy a rozhodčí mu jeho divadlo spolkli i s navijákem. Vítkovice ani čtvrtou přesilovku Chodova v utkání bohužel neubránily a byl to opět Jendrišák, který z rohu hřiště poslal Chodov do důležitého vedení. V 56.minutě nastal další zásadní moment utkání. Lukáš Hrubý ztratil míček a dopředu se hnal Bouša, kterého stíhal Jelínek. Jelínek byl rychlejší, Bouša při střele mihnul hokejkou pod nohy Jelínka a ten mu na ni logicky šlápl. Rozhodčí po chvilce kříží ruce a pískají Jelínkovi blokování hole... Jendrišák zkušeně nájezd proměnil, Součkovi dal tak již třetí gól z trestného střílení v sérii. Vítkovice dokázaly ještě snížit Patrikem Suchánkem, kterého vyzval ke skórování Hájek, vyrovnat již ale nedokázaly.

      Utkání rozhodl větší chodovský chtíč po vítězství, vítkovické chyby při standartních situacích soupeře a všechny čtyři (!) využité přesilovky Chodova.

      Zklamaní hráči i fanoušci Vítkovic tak vezou domů "pouze" stav 2:2 na zápasy. Série pokračuje pátým zápasem v úterý na Dubině a ve čtvrtek v Praze. Nevyhraje-li jeden či druhý tým oba zápasy, bude rozhodovat sedmý duel, který uvidí opět ostravští diváci a to v sobotu.

TJ JM Pedro Perez Chodov - 1. SC WOOW Vítkovice 7:6
branky: 
7. Adam Štegl, 8. Petr Šochman, 17. Michal Kotlas, 35. Jiří Curney, 44. Matěj Jendrišák, 52. Matěj Jendrišák, 56. Matěj Jendrišák - 3. Martin Tokoš, 8. Lukáš Hájek, 25. Lukáš Veltšmíd, 44. Lukáš Řezanina, 51. Martin Tokoš, 58. Patrik Suchánek; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení: 3:5; využití: 4:0; diváků: 383; zásahy brankářů: Jan Barák 19 - Lukáš Souček 9; po třetinách:  3:2, 1:1, 3:3;

PŘIJĎTE PODPOŘIT VÍTKOVICE V ÚTERÝ V 18:15 NA DUBINU!!! Série Vítkovice-Chodov pokračuje pátým duelem...