Ženy mají třetí bronz za sebou

12. dubna 2012, CD

Florbalová doba bronzová v podání vítkovických žen nekončí. Ani napotřetí se nepodařilo projít do finále přes Bohemians a potřetí tak mají Vítkovice bronz z ženské extraligy. Vítkovice prohrály v pátém zápase na hřišti Bohemky 5:6 a sérii celkem 1:4 na zápasy. aktualizováno.

Páté semifinálové utkání začalo doslova brankovou smrští. Obrana Vítkovice zůstala někde u Kolína, domácí ještě asi někde v pracovních povinnostech všedního dne a tak vládly střelci. Už v první minutě nechala vítkovická obrana dorážet Hyršlovou a bylo to 1:0. Vítkovice ale během dvou minut otočily, nejprve se trefila Denisa Ferenčíková a poté dorážkou Tamara Hašová. Za čtyři minuty ale bylo vyrovnáno, domácí střelkyně Křížová propálila vše, co jí stálo v cestě. V jedenácté minutě ale vedly znovu Vítkovice. Quittková vystihla rozehrávku a Tamara Hašová si domácí gólmanku doslova vychutnala. Ale vedení Vítkovicím nevydrželo dlouho, dorážkou se prosadila Adéla Bočanová. A za další tři minuty pro změnu vedla 4:3 Bohemka, když sehrála perfektně přečíslení tři na dva. Vítkovice ale vyrovnaly v osmnácté minutě, když Veronika Enenkelová využila přesilovou hru. První třetině tak skončila divokým skóre 4:4.

      Druhé dějství začalo oslabením Vítkovic v němž utekla agilní Hašová, byla faulována a bylo nařízeno trestné střílení. Toho se ujala Macurová, nájezd však neproměnila a tak trochu předznamenala další vítkovické střelecké trápení. Ve zbytku třetiny se hra držela ve vysokém tempu, kralovat však začaly brankářky. Jediné branky dosáhla jak jinak než dorážkou z brankoviště domácí Skopková a Bohemians tak vedla po druhé třetině 5:4 i díky tomu, že Křížová trefila v závěru v nadějné pozici pouze břevno a na druhé straně Kociánová tyč.

      Do závěrečné třetiny vlétly Vítkovice s odhodláním vyrovnat. Až příliš odhodlaná byla však modrobílá kapitánka, která za zbytečný faul, pravda ze strany soupeřky notně přihraný, putovala na trestnou a hráčky Bohemians přesilovku využily. Střelu Křížové ještě reflexivně Ranochová vyrazila, obrana však nechala Adélu Bočanovou samotnou na brankovišti opakovaně dorážet a ta nabídnutou šanci proměnila. Vítkovice se nevzdávaly a soupeře přitlačily. Vítkovická fantomka play-off Tamara Hašová dokázala střelou z otočky zkompletovat hat-trick. Na víc to ale nestačilo, úporně bránící domácí nakonec své vedení i přes power-play Vítkovic udržely a po výhře 6:5 tak postoupily do finále.

      Komentář trenéra Vítkovic Jiřího Veleckého: "Páté utkání se nám nepovedlo v obraně svého brankoviště, a to asi nakonec rozhodlo. Série byla z naší strany velmi dobrá, vždyť nakonec v součtu branek v utkáních vyhrála Bohemka pouze o tři branky a všechna utkání byla extrémně dramatická a vyrovnaná. Na druhou stranu je třeba si přiznat, že série skončila 4:1 a tedy to nebylo o jednom šťastném zápase, ale ty těsné prohry v zápasech měly určité příčiny. Hlavně asi v tom, že hráčky Bohemky byly v mnoha kritických okamžicích zápasů klidnější a přesvědčivější. Naše hráčky naopak strašně moc chtěly a někdy se nechaly strhnout vším až příliš, což soupeř trestal. Ale jinak klobouk dolů přes výkony všech hráček. Ten tým ukázal, že už mu chybí jen strašně málo na vrchol. Do příští sezóny máme v plánu provést určité koncepční změny, které by k tomu měly napomoci, ale hlavně záleží na samotných hráčkách, jak budou ochotné do toho dále jít a jakou tomu dají chuť. Chybí už jim opravdu jen maličko a věřím, že to i ony samy cítí a o to víc budou všechny do jedné chtít!"

FbŠ ROPRO Bohemians - 1. SC WOOW Vítkovice 6:5
branky:
1. Iveta Hyršlová, 9. Eliška Křížová, 12. Adéla Bočanová, 15. Iveta Hyršlová, 29. Gabriela Skopková, 47. Adéla Bočanová - 3. Denisa Ferenčíková, 5. Tamara Hašová, 11. Tamara Hašová, 18. Veronika Enenkelová, 53. Tamara Hašová; rozhodčí: Petr Manda - Martin Reichelt; vyloučení: 2:2; využití: 1:0; diváků: 173; zásahy brankářů: Kristýna Horňáková ? - Hana Ranochová ?; po třetinách: 4:4, 1:0, 1:1;