Dorostenky mají za sebou republikové play-off

20. dubna 2012, redakce

Za účasti osmi nejlepších republikových týmů dorostenek, konkrétně Opavy, Elite Future Praha, Tatranu Střešovice, Bohemians Praha, Chodova, Těšan, Hroznové Lhoty a modrobílých dorostenek Vítkovic proběhlo play-off ligy dorostenek. O tom jak dopadly vítkovické mladice přinášíme tento článek.

Vítkovice nastupovaly díky koeficientu do play-off až ze sedmé pozice a tak jim los přisoudil hned na úvod zdatného soupeře, vítěze pražské ligy dorostenek tým Elite Future Praha. Soupeř věkově o poznání starší, oproti našim dorostenkám, z nichž mnoho má za sebou teprve první pořádnou sezonu, byl od začátku jasným favoritem a bohužel se jej vítkovická děvčata v úvodním utkání zalekla a i přes odhodlání nedokázala vzdorovat a prohrála tak vysoko 0:8. Čtvrtfinálová odveta ze stejným soupeřem tak mohla být do jisté míry formalitou, ovšem ke cti vítkovických holek je třeba říci, že do odvety vlétly už bez respektu a bázně s pocitem, že nemají co ztratit a i přes svůj handicap co se týče fyzických parametrů a herních zkušeností dokázali pod heslem, chceme potrápit v odvetě soupeře, svého soka nejen doopravdy řádně potrápit, ale nakonec díky povedené závěrečné třetiny nad ním i zvítězit v poměru 4:1. Toto vítězství bylo určitě cenné, na tom, že Vítkovice šli jen do soubojů o umístění však nic dokázat nezměnilo.

      V nedělním zápase dolní části pavouka nastoupily Vítkovice proti mladým nadějím Tatranu Střešovice. V „předzápase“ finálového klání mužské extraligy však Vítkovice uspět nedokázaly, ikdyž za tím byla notná dávka smůly. Svého soupeře od začátku přehrávaly ovšem ve svých šancích ztroskotaly na výborné brankářce Střešovic. Naopak právě tatraňačky využily jednu z mála šancí a ujaly se vedení. Vítkovické holky pak dále své soupeře tlačily, povedlo se jim vyrovnat, ale ke kýžené výhře to nevedlo a tak následovalo prodloužení. V něm opět čarovala brankářka soupeřek a pak bohužel z ojedinělého výpadu přišel rozhodující gól ve vítkovické síti.

      Dorostenky si tak v závěrečném utkání zahrály o sedmé místo proti týmu z Hroznové Lhoty. V tomto zápase byly od začátku jasně lepší a dominovaly a na rozdíl od předchozího utkání to vyjádřily i gólově a zvítězily nakonec 4:0.

      Vítkovické dorostenky tak na mistrovství republiky své kategorie obsadily sedmé místo, když nutno říci až na první nepovedený zápas zanechaly na turnaji slušný dojem a určitě nasbíraly potřebné zkušenosti do budoucna.

Výsledky Vítkovic:
Čtvrtfinále: Vítkovice – Elite Future Praha 0:8 a 4:1
Dolní pavouk: Vítkovice – Tatran Střešovice 1:2 po prodl.
O 7. místo: Vítkovice – Hroznová Lhota 4:0

Hráčky Vítkovic na turnaji: Míša Hanzesová, Kája Sodzavičná – Lucka Martiníková, Karla Holušová, Lucka Hrubá, Lucka Přezvěcká, Karla Holušová, Jana Urbánková, Naty Martináková, Peťa Hložánková, Jana Pokludová, Denča Kotzurová, Lada Svobodová, Kača Peterková, Katka Pinkavová, Nikol Naňáková, Kristýna Gazurová, Lucka Miksová, Tessie Slavíková a Terka Zemanová.