Veteráni Vítkovic mistry ČR!!!

06. května 2012, CD

Veteráni "B" porazili ve finále 1.ligy veteránů FORZU Tatran 5:3 a zíkali mistrovský titul! aktualizováno

Veteráni Vítkovic se před sezonou rozdělili na dva týmy. B-tým o víkendu ve finále 1.ligy zdolal FORZU Tatran 5:3 a celou soutěž vyhrál.

Oba vítkovické týmy postoupily do nadstavby, kde však skončil A-tým. Suverénní B-tým si svými výkony vydobyl pořadatelsvtí play-off. Za tu dobu jim sebral body pouze MVIL Ostrava a to za remízu 3:3.
Vítkovice B v průběhu nadstavby posílil Pavel Kožušník a Tomáš Martiník a během nadstavby se oba činili hlavně co do gólových přihrávek. Martiník stihl ve dvou zápasech čtyři, Kožušník pak ve čtyřech zápasech dokonce jedenáct!

Vítkovicím B se ve čtvrtfinále postavily Lovosice, ale favoritovi příliš nevzdorovaly a odešly se dvěma výprasky 2:10 a 4:13. Ani v semifinále si naši veteráni nedělali výraznější problémy s Hattrickem Brno a vítěze z roku 2009 porazili také jasně 8:1. Hattrick Brno si pak v souboji o třetí místo s FBC Ostrava došel pro třetí bronz v řadě.

FORZA Tatran měl v semifinále s FBC Ostrava přece jen více starostí než Vítkovice, vítězství 2:1 ale přece jen uhájil.

Finálové utkání začaly lépe Vítkovice a po první třetině vedly po trefách Jana Vavrečky a Michala Rohela z trestného střílení 2:0. Tatran ale dokázal vyrovnat, skvěle fungovala především spolupráce Šádka s Fuchsem. Vedení na stranu Vítkovic vrátil po krásné kombinaci Jaroslav Střondala. Na 4:2 zvyšoval Michal Jánoš. Tatran sice Šádkem opět korigoval, ale poslední branku vsítil po samostatném úniku bekhendovou kličkou Pavel Kožušník.

 

Výsledky finálového dne:

 FORZA Tatran FBC ČPP Remedicum Ostrava 2:1   semifinále 1;
 1. SC WOOW Vítkovice B FBŠ Hattrick Brno 8:1   semifinále 2;
 FBC ČPP Remedicum Ostrava FBŠ Hattrick Brno 1:4   utkání o 3. místo;
 FORZA Tatran 1. SC WOOW Vítkovice B 3:5   finále;

Foto: Roša