Z Paskova přichází na hostování útočník Marek Švajný

08. září 2012, CD

Vítkovice posilují ofenzivu. Na hostování do konce sezony přichází útočník Marek Švajný. Na hřišti by se měl objevit již v prvním kole v Liberci. Přinášíme rozhovor!

Marek Švajný působil poslední dva roky v prvoligovém Paskovu Saurians. Hbitý šikovný forvard nyní zkusí štěstí v extralize.

Trenér Mrázek potřebuje zaplnit mezeru v ofenzivě po odchodech Víta Hrubého a Žáka, navíc se dlouhodobě zranil Radim Polášek a mimo hru je s největší pravděpodobností i Oldřich Sova. A tak sáhl po Švajném.

Statistika Marka Švajného za poslední dvě sezony:
2010/11  25 zápasů, 10 branek, 12 asistencí, 6 trestných minut
2011/12  26 zápasů, 8 branek, 16 asistencí, 26 trestných minut

 

Ahoj Marku, vítám tě ve Vítkovicích. Jak se tvůj přestup „upekl“ ?
"Abych pravdu řekl, bylo to zčistajasna. Já, jakožto hráč prvoligového Paskova, jsem s ničím takovým nepočítal. Dobře, řekněme, že to bylo mým tajným přáním. Proto jsem byl, ač příjemně, značně překvapen. Vím, že pro Paskov to letos bude krutá zkouška, protože se dosavadní tým téměř rozpadl, ale taková nabídka se neodmítá."

Jak se těšíš na svou první extraligovou misi?
"Těším se moc, přece jen extraliga je naše nejvyšší soutěž. Florbal už hraji nějaký ten pátek a jsem moc rád, že si svou premiéru můžu odbýt právě ve Vítkovicích, když to s Paskovem nevyšlo."

Vítkovice patří ke každoročním aspirantům na titul, přemýšlel jsi o tom, že by sis mohl zahrát superfinále?
"Superfinále? Preferoval bych raději to staré dobré „finálko“ :) Ale co se dá dělat...:D
A teď vážně. Samozřejmě bych si ho zahrát chtěl, obrovská hala, tisíce diváků, ten adrenalin v krvi,... Kdo by taky nechtěl, vždyť je to přání každého malého špunta s hokejkou."

Byl jsi na Superfinále v Praze?
"Zprvu jsem to razantně odmítal. Ale co Bůh nechtěl, najednou jsem seděl ve vlaku směr Praha O2 Aréna. Zápas to byl se vším všudy. Hezká podívaná, pěkně utracené peníze, ale výlet s přáteli, ten je k nezaplacení. :) Nakonec to byla super akce."

V čem předpokládáš největší rozdíly mezi první ligou a extraligou?
"Dle mého je první liga kvalitní soutěž. Jistě, že zaostává za extraligou, nicméně odehrál jsem tam spoustu kvalitních zápasů proti ex-extraligovým týmům, takže dobrá zkušenost. Co bych ještě podotkl, je fakt, že by 1. liga měla být jen přestupní stanicí. Finančně velmi náročná soutěž. Pro hráče , kteří se hned neuchytí v nejvyšší soutěži je to však adekvátní krátkodobá náhrada."

Jaké číslo jsi nosil v Paskově a jaké bys měl mít ve Vítkovicích?
"Do Paskova jsem přišel jako nováček, takže na mě zbylo zhruba 5 čísel, ze kterých jsem mohl vybírat. Protože jsem v mládeži hrával s trojkou i čtyřkou, 43  pro mě byla jasná volba. :D Uvidíme co na mně zbude tentokrát ;-) Já, osobně, bych rád 35."

Hodně štěstí ve Vítkovicích, ať ti to tam padá!
"Děkuji ;)"