Ohlasy po derby mužů

25. září 2012, Vlaďka Zoubková

Na naše otázky odpovídali trenér Radomír Mrázek a brankář Lukáš Souček.

Ahoj Lukáši, gratuluji k vítězství a zároveň k výbornému výkonu, jak by jsi zhodnotil první domácí zápas? Plná hala, vítězství v městském derby, co víc si může hráč přát?
"Můžeme být rádi, že máme tři body z derby a k tomu ještě před plným hledištěm. Musíme poděkovat všem fanouškům za to, že se přišli na zápas podívat. Co se týče výkonu, myslím, že můžeme hrát ještě mnohem lépe. Zbavovali jsme se míčku a nechali se zbytečně vylučovat."

V zápase jste několikrát museli čelit přesilovce soupeře, dvakrát dokonce dvojnásobné, ale svůj tým jsi skvěle podržel. Lehké to ovšem nebylo...?
"Určitě nebylo. Tyhle situace většinou ve florbale končí brankou. První dvojnásobnou přesilovku využili, druhou se nám podařilo ubránit. Kluci tam pracovali skvěle a pomohli mi to udržet."

Po dvou kolech jste nasbírali plný počet bodů, příští týden zavítáte na hřiště pražského Future, který zvítězil v pražském derby nad nováčkem ze Sparty...
"Future je mladý, bojovný tým. Rozhodně to pro nás nebude lehké utkání. Na druhou stranu si myslím, že když dodržíme pokyny trenéra a budeme hrát svoji hru, vyhrajeme."

 

Ahoj Radku, nejprve gratuluji k vítězství, výsledek se nerodil lehce, ale zápasy proti FBC nebývají nikdy jednoduché. Jak by jsi utkání zhodnotil?
"V první třetině jsme hráli vyloženě naivně a soupeři nabízeli spoustu brejků, ale Souča ukázal svou třídu a hráče FBC doslova deptal. Druhá třetina byla lepší a ve třetí už jsme soupeře přejeli. Zápas asi rozhodla neproměněná přesilovka FBC 5 proti 3."

Několikrát jste se během zápasu dostali do obtížné situace, zejména při hře v oslabení, ale Souček tým skvěle podržel. Zdá se, že po výborném vystoupení na Staropramen Cupu se Lukáš udržuje ve skvělé formě....
"Lukáš má obecně vysoký standard a v tomto zápase to potvrdil, v reprezentaci je oprávněně. Pokud bych se měl vrátit k té spoustě vyloučení, tak jen řeknu to, že to s klukama ještě proberu. Soupeři jsme tím sami nabízeli převahu a zvyšovali sebevědomí."

Před sezónou tým prošel několika změnami v kádru, navíc někteří hráči nemůžou nastoupit kvůli zranění. Jak jsi v tomhle ohledu spokojen s předvedenou hrou? Daří se klukům plnit taktické pokyny nebo vidíš ve hře ještě nějaké slabiny?
"Kvůli zranění nenastoupili Robin Žydel a Lukáš Veltšmíd, obránci základní sestavy, což je pro nás obrovské oslabení a v zápase to bylo cítit. Výborná střídání jsme kombinovali s tragickými, takže spokojenost může být pouze s posledními deseti minutami zápasu."

V příštím kole vás přivítá pražské Future, co lze od zápasu očekávat? Kromě třech bodů, samozřejmě...:)
"Naše výkony se budou každým zápasem lepšit, souhra si bude sedat a bude ubývat chyb. Future má mladý, dravý tým. Musíme být trpělivější a disciplinovanější."

 

Rozhovory : Vlaďka Zoubková