Vítkovice nezaváhaly ani ve druhém zápase

27. února 2005, CD

1. SC SSK Vítkovice 2.3 kBUtkání začalo navlas stejně jako první čtvrtfinálový duel rychlou havířovskou brankou. Po Kožušníkově střele dorážel úspěšně Michalík. V 6.minutě se poprvé v zápase prosadil muž zápasu Vavrečka, když vymetl pravý horní růžek havířovské branky.

1. SC SSK Vítkovice 2.3 kBUtkání začalo navlas stejně jako první čtvrtfinálový duel rychlou havířovskou brankou. Po Kožušníkově střele dorážel úspěšně Michalík. V 6.minutě se poprvé v zápase prosadil muž zápasu Vavrečka, když vymetl pravý horní růžek havířovské branky. Ve 14.minutě se potil Grečmal při šancích Kožušníkovy řady, ale udeřilo na druhé straně. Mimra našel křížným pasem Bruse a ten se z první trefil pod horní tyčku. Vedení Vítkovic ale vydrželo jen pár vteřin, podruhé a opět z bezprostřední blízkosti se prosadil Michalík. Druhá třetina vyzněla jasně pro Vítkovice a prakticky rozhodla zápas. V jejím úvodu tečoval Brusovo nahození Vavrečka, za chvíli využil přesilovku Hrubý a za další dvě minuty završil hattrick po Hrubého vybídnutí zpoza branky Vavrečka. A domácí se tak dostali do trháku. Ve 30.minutě snížil v přesilovce Kožušník, ale vzápětí své předchozí vyloučení Sladký po spolupráci s Vavrečkou napravil a stav se tak po druhé třetině ustálil na skore 6:3. V poslední třetině se čekal tlak Havířova. Nejprve se protáhl z levého kraje Jurčík, ale z blízka se neprosadil. Pak na chvíli Havířovské Torpeda přibrzdil faulem Lukeš, ale Vítkovice z ní vytěžily jen nebezpečnou Brusovu střelu do Markovy helmy. Pak pálil nebezpečně Kožušník z "mezikruží" řečeno hokejovou terminologií, pak měl Grečmal problémy s Jurčíkovým pokusem. V 50.minutě se ale o definitivní rozuzlení zápasu postaral bekhendovou střelou kapitán Vítkovic Rohel. Poslední šance na zvrat zlikvidoval výborný Grečmal, když pochytal pokusy Lukeše, Kožušníka, i Galajdy, který mu stál pět minut před koncem tváří v tvář. Konečnou podobu výsledku dal po chvíli po perfektní Hrubého přihrávce před prázdnou branku opět Vavrečka.

1.SC SSK Vítkovice - Torpedo Pegres Havířov  8 : 3 (2 : 2)(4 : 1)(2 : 0)
Branky a nahrávky:
6.Vavrečka (T.Sladký), 16.Brus (Mimra), 22.Vavrečka (Brus), 26.Hrubý (Vladař), 28.Vavrečka (Hrubý), 31.T.Sladký. (Vavrečka), 50.Rohel (Ro.Švancer), 56.Vavrečka (Hrubý) - 2.Michalík (Kožušník), 16.Michalík (Gajdoš), 30.Kožušník (Gajdoš). Rozhodčí: Neuwirth, Wengřín. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 130. Stav série: 2:0.
Sestavy:
1.SC SSK Vítkovice:
Grečmal- Rohel, Tomašík - Brus, Vladař - Vaněk, Mimra, Ro.Švancer - Hrubý, T.Sladký, Vavrečka.
Torpedo Pegres Havířov: Marek- R.Kantor, Hošek, Jochman, T.Kantor.- Kožušník, Michalík, Gajdoš- Lukeš, Kajpuš, Jurčík- Galajda, Zicha, Foltýn.