Vítkovice smetly Spartu a vedou nadále vedou tabulku

10. února 2013, CD

Sparta na hřišti Vítkovic nebodovala ani posedmnácté za sebou. A nebyla k tomu ani blízko, prohrála jasně 8:0 a Vítkovice zůstaly v čele Autocont extraligy. Roman Ciompa si připsal druhý shot-out sezony. aktualizováno

Vítkovice nastoupily s Romanem Ciompou v brance, který si posléze několika spolehlivými zákroky dokráčel pro svoji již druhou vychytanou nulu. Jen na lavičce náhradníků začal utkání druhý nejproduktivnější hráč Vítkovic Hájek, který se do hry dostal v polovině utkání po zranění kapitána Heczka.

      Sparta hrála od první třetiny defenzivně a dlouhou dobu se jí dařilo. Vítkovice marně bušily na Kotoučkovu branku a nevytvářely si mnoho stoprocentních gólových příležitostí. Ve 12.minutě zahrál sparťanský obránce Rodina míček v brankovišti a kombinovaná dvojice rozhodčích z Prahy Novák-Kulhánek nařídila trestné střílení. To ale Petr Kološ neproměnil, Kotouček předvedl skutečně bravurní zákrok. Přesilovka zůstala nevyužita, Vítkovice ovšem udeřily krátce na to. Heczko posunul míček po mantinelu před branku na Tomáše Sladkého, ten se vecpal před Kotoučka a nadvakrát poslal Vítkovice do vedení. Krátce před první sirénou navíc zvýšil střelou z dálky na 2:0 David Matúš.

      Druhá třetina nabídla stejný obrázek, Vítkovice byly více na míčku, ale do bezprostřední blízkosti sparťanské branky se s ním nedostávaly. A když už, tak zasahoval výborný Kotouček. Nestačil však již na střelu Davida Matúše ze 31.minuty. Ve 37.minutě kombinoval v rohu hřiště Hrubý s Veltšmídem a druhý jmenovaný nakonec předložil míček do střelecké pozice Patriku Suchánkovi a ten se nemýlil. Ve stejné minutě navíc přilepil další gól po sebevědomé individuální akci Martin Tokoš.

      Sparta horečně shánějící nějaké body, aby proklouzla do play-off, vytáhla do třetí třetiny s aktivnějším presingem, ale Vítkovice se s novou taktikou Sparty až na malé výjimky vypořádaly. V 52.minutě si Hrubý, Veltšmíd a Patrik Suchánek zopakovali spolupráci před čtvrtým vítkovickým gólem a posledně jmenovaný zakončoval brejk 2 na 1 pod padajícím Kotoučkem do odkryté branky. Pak musel svůj shot-out potvrdit po hrubici Hrubého Roman Ciompa a povedlo se mu to. Naopak na druhé straně po Sladkého příhře zpoza branky vyhnal nešťastného Kotoučka z branky Martin Tokoš. Ani nový brankář Kotoun nevydržel v brance bez "výlovu". V 58.minutě totiž po dobré Hubálkově akci zkompletoval Martin Tokoš svůj hattrick.

      Vítkovice drží tři kola před koncem první místo se dvoubodovým náskokem na Mladou Boleslav, která si notně přilepšila pátečním vítězstvím nad Chodovem a nedělní výhrou v Praze nad Tatranem!

      V posledních třech kolech budou mít Vítkovice tu nejlepší přípravu na play-off. Utkají se s Tatranem (venku, 17.2.), Mladou Boleslaví (doma, 23.2.) a Chodovem (venku, 3.3.)!

1. SC WOOW Vítkovice - AC Sparta Praha Florbal 8:0
branky:  16. Tomáš Sladký, 20. David Matúš, 31. David Matúš, 38. Patrik Suchánek, 38. Martin Tokoš, 52. Patrik Suchánek, 55. Martin Tokoš, 58. Martin Tokoš; rozhodčí: Oskar Novák - Miroslav Kulhánek; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 210; zásahy brankářů: Roman Ciompa 17 - Michal Kotouček 27, Karel Kotoun 4; po třetinách:  2:0, 3:0, 3:0;

Foto: Vlaďka Zoubková