Vítkovice vezou z Tatranu bod a zůstávají v čele

18. února 2013, CD

První ze tři těžkých zápasů na konci základní části mají Vítkovice za sebou. V Praze dvakrát vedly, nakonec ale s mistrem padly v prodloužení 4:3. Zůstávají ale v čele tabulky bod před Mladou Boleslaví. aktualizováno.

Vítkovice nastoupily od začátku pouze na dvě pětky, do Prahy neodcestovali obránci Hubálek i zraněný kapitán Heczko, pouze na lavičce náhradníků strávili utkání Žydel, Vežranovský a Hájek.

Začátek utkání byl pro Ostravany náramný, ve třetí minutě se z otočky trefil Martin Tokoš, za půl zvýšil Tomáš Sladký střelou od levého mantinelu již na 2:0! Tatran ale dokázal ještě v první třetině náskok snížit zásluhou Natova.

A ve druhé třetině domácí srovnali. To když se trefil na pozici obránce hrající útočník Tomáš Vávra. Krásný florbal pokračoval i ve třetí třetině. Vítkovice šly podruhé v zápase do vedení, v 51.minutě prostřelil všechno od pravého mantinelu Lukáš Veltšmíd. Vítkovice se ale neradovaly dlouho, za dvě minuty se po kombinaci dostal do střelecké pozice Podhráský a bylo opět vyrovnáno.

Zápas dospěl do prodloužení, v něm nejdříve Vítkovice ubránily nebezpečný volný úder z hranice brankoviště, pak ovšem pokazily rozehrávku a Veltšmíd hasil situaci skluzem v brankovišti, za což nařídili rozhodčí trestné střílení. K němu se postavil "válečný veterán" Fridrich a stejně jako v posledním Superfinále rozhodl souboj gigantů v prodloužení pro Střešovice.

Vítkovice ale i tak zůstávají v čele tabulky bod před Mladou Boleslaví. Ta doma zaváhala s nepříjemnými Otrokovicemi a porazila je "jen" v prodloužení 6:5. Třetí je po jasné výhře nad Spartou Chodov, Tatran je na čtvrtém místě. Všechny týmy v rozmezí jednoho bodu a teď hrají mezi sebou! První Vítkovice hostí druhou Mladou Boleslav a třetí Chodov hostí čtvrtý Tatran! Konec základní části jako řemen!

Tatran Omlux Střešovice - 1. SC WOOW Vítkovice 4:3p
branky:
14. Jan Natov, 28. Tomáš Vávra, 53. Michal Podhráský, 64. Milan Fridrich - 3. Martin Tokoš, 4. Tomáš Sladký, 51. Lukáš Veltšmíd; rozhodčí: Oskar Novák - Přemysl Škaloud; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 214; zásahy brankářů: Tomáš Kafka 14 - Lukáš Souček 26; po třetinách: 1:2, 1:0, 1:1, 1:0;