Víra, čest a bojovnost aneb do play-off v rytířském brnění

29. března 2013, CD

Letošní play-off pojaly Vítkovice v rytířském stylu.

Nápad vymyslet něco originálního, vznikl v zákulisí ještě před vyřazovacími boji. „Play-off má vždy úžasnou atmosféru. Chtěli jsme, aby letošní boje o titul byly pro fanoušky výjimečné, něco na co budou dlouho vzpomínat,“ říká Petr Juříček.
     
„Rytíři jsou rození bojovníci a náš cíl je dobýt pevnost s názvem O2 Aréna,“ dodává s úsměvem Tomáš Sladký. Společně s kluky z kabiny doladili detaily včetně focení v brnění, vzkazů fanouškům před zápasy a další překvapení.

      Půjčit si rytířskou výstroj nebyl problém a tak se zástupci obou elitních týmů jednoho podvečera sešli v provizorním ateliéru klubové posilovny, k focení kampaně pro nejdůležitější boje v sezóně.
     
Obléct si brnění bylo celkem náročné, výstroj váží několik kilogramů a kluci si pomáhali navzájem, jak jen to šlo. Udělat v ní prudší pohyb byl nadlidský výkon, ale nakonec se vše zvládlo na jedničku. Jediné, na co si všichni stěžovali bylo horko. Hráčům se v plechovém „oblečení“ nedýchalo zrovna nejlépe. Během focení mužů vítkovické holky poctivě trénovaly, a tak přišly na řadu ve večerních hodinách, zato vypadaly nádherně. Ve zpocených vlasech měly image opravdových bojovnic a kromě lehkého líčení očí a klubových barev nebylo nutné holky nijak upravovat.

      Výsledné plakáty hráčů a hráček v brnění se představily médiím na tiskové konferenci po losování základních skupin mistrovství světa žen, které se na naší půdě odehraje v prosinci letošního roku, na ostravské radnici.

      Víra, čest a bojovnost, povstaň ty, jenž věříš – to jsou hesla rytířské kampaně pro play-off. Kapitánka domácích Andrea Pastušková si focení pochvalovala: „Byl to dobrý nápad, všichni jsme si to užili. Měla jsem se tvářit nebezpečně, ale vypadám spíš smutně.“ Jak prozradil Tomáš Sladký, výstroj vážila asi 20kg. „Takže jsi celkem vážil třicet…“, podotkl s úsměvem na tiskovce trenér Vítkovic Radomír Mrázek.

      Cesta k dobytí O2 Arény začala čtvrtfinálovou sérií mužů s Bulldogs Brno, ženy vytáhly zbraně proti hráčkám Olomouce. Obě překážky byly z cesty odstraněny nejrychlejším způsobem, ale teď na oba celky čekají těžší protivníci, kteří se plechové výstroje jen tak nezaleknou: Billy Boy Mladá Boleslav a TJ JM Chodov. Proklestí si oba týmy cestu k pevnosti zvané O2 aréna? Všichni věříme, že ano!

      „Povstaň ty jenž věříš, jehož srdce bije modře, povstaň ty jenž věříš, jehož jméno je Vítek“ to je heslo letošního play-off!

      Speciální poděkování patří Rytířům Historického šermu a tance – Rytíři svatého Grálu za zapůjčení rytířské zbroje a pomoc při tvorbě fotografií našich hráčů a hráček pro play-off. Rovněž děkujeme fotografům Jirkovi Zerzoňovi, Vlaďce Zoubkové, grafikům Exage, spol. s r.o. a všem, kteří se akce zúčastnili.

 

Vlaďka Zoubková