Muži Vítkovic jsou v Superfinále!!!

11. dubna 2013, CD

Vítkovice dokázaly v šestém zápase dobýt Mladou Boleslav a jsou v Superfinále!!! Hattrick si připsal Tomáš Sladký, famózně zachytal brankář Roman Ciompa. Absolutorium zaslouží všichni vítkovičtí hráči!!! aktualizováno.

K sestavě zraněných hráčů Jankulárovi, Heczkovi a Řezaninovi se před zápasem připojil také zdravotně indisponovaný Tokoš! Ten nakonec ale naskočil alespoň na posledních pět minut a ukradl si pro sebe poslední vítkovický gól série, do prázdné branky. Do první formace se posunul Lukáš Hájek, jedenáctým hráčem, který rotoval v případě potřeby na všech možných postech, byl Filip Hrabal.

      A byl to právě Filip Hrabal, který se ve 14.minutě  nejlépe zorientoval před Bauerovou brankou a dorazil míček do sítě. Byl to jeho první gól v dresu Vítkovic a hned takhle důležitý! V poslední minutě první třetiny se navíc prosadil střelou z křídla po krátké individuální akci Tomáš Sladký!

      A byl to stejný hráč, který v první minutě druhé třetiny překonal z podobného místa, jen zrcadlově na druhé straně hřiště, Bauera znovu. Tentokrát po dobře sehraném volném úderu. Pak domácí dvakrát faulovali, přičemž hlavně druhý faul Pavla Boušky byl úplně zbytečný, když poslal zády Kološe po odehrání míčku nedobrovolně střídat. A Vítkovice obě přesilovky ztrestaly! Nejdříve Jakub Hubálek a poté i Patrik Suchánek střelami z větší vzdálenosti zajistili Vítkovicím luxusní náskok 5:0! Mladá Boleslav se ale nevzdala. V polovině utkání prostřelil Ciompu J.Bouška a ve 37.minutě si po námazu Sladkého pohrál v přímém souboji s vítkovickým brankářem Novotný.

      Vítkovice byly viditelně unavenější a unavenější, místy až drtivý tlak Mladé Boleslavi ale zastavoval fantastický Roman Ciompa. Ve 42.minutě jej ale se štěstím překonal opět J.Bouška a zadělal na drama. Vzápětí ale vymyslel veledůležitou branku Hrubý pro Lukáše Veltšmída! Vítkovičtí Ultras byli ve varu. Ve 46.minutě zvedl jeden z rozhodčích ruku a vylučoval Ekla. Po poradě s kolegou ale verdikt odvolal. Ve florbale málo vídaná věc, nicméně rozhodčí si toto rozhodnutí obhájili a i tento moment tak podtrhuje velmi dobrý výkon bratří Sojků v tomto utkání. V 52.minutě vykřesal jiskru naděje pro domácí Pavel Bouška, kterou ovšem vzápětí zhasil po další vynikající Hrubého přihrávce Tomáš Sladký a dokonal tak zápasový hattrick!!! Domácí to pak zkoušeli dlouho v šesti s prázdnou brankou, ale Vítkovice tlaku odolávaly. Do hry byl nasazen Martin Tokoš a byl to právě on, který minutu před koncem obral o míček Novotného a dovezl jej do prázdné branky. Vítkovická radost mohla vypuknout naplno a nic na ní nezměnil ani poslední gól Fojty chvíli před koncem.

      Vítkovice se probojovaly i do druhého Superfinále v české historii, které se odehraje opět v pražské O2 Aréně. Tentokrát jim nebudou soupeřem pražský Tatran, ale pražský Chodov.

Superfinále je na programu 20.dubna 2013 v 18:00!

 

BILLY BOY Mladá Boleslav - 1. SC WOOW Vítkovice 5:8
branky:  31. Jiří Bouška, 37. Petr Novotný, 42. Jiří Bouška, 52. Pavel Bouška, 60. Ondřej Fojta - 14. Filip Hrabal, 20. Tomáš Sladký, 21. Tomáš Sladký, 24. Jakub Hubálek, 26. Patrik Suchánek, 44. Lukáš Veltšmíd, 53. Tomáš Sladký, 60. Petr Kološ; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 2:0; využití: 0:2; diváků: 620; zásahy brankářů: Lukáš Bauer 19 - Roman Ciompa 18; po třetinách:  0:2, 2:3, 3:3;