Před plným domem do superfinále!

14. dubna 2013, CD

Vítkovice porazily před rekodrdní návštěvou na Dubině na ženský florbal (328 diváků) v sedmém semifinále Chodov 6:3, splnily si tak předsezonní sen a postoupily do Superfinále!!! V poslední třetině je za vítězstvím nasměrovala dvěmi brankami Veronika Enenkelová. Vítkovický klub tak dosáhl obrovského úspěchu a dominance, když jak v mužské, tak ženské kategorii se představí ve finále. aktualizováno

 

Za stavu 3:3 na zápasy nastupovaly týmy před zaplněnou halou na Dubině k rozhodující bitvě. Do hlediště si našlo cestu 328 diváků, což je český rekord ženského florbalu na samostatné utkání, když ten dřívější překonal o téměř 100 diváků. Ve fantastické atmosféře dokázaly vítkovické ženy zabojovat s nepříznivým zdravotním stavem mnoha hráček a za podpory fanoušků setřást nervozitu, která na ně bezpochyby dolehla poté, co v sérii přišly o vedení 3:1 na zápasy a sedmé utkání pro sebe urvat doslova silou vůle.

       Vítkovice začaly utkání náporem a byly gólově odměněny, nastřelení Andrey Pastuškové, se dostalo až k Zuzaně Halfarové, která ač v horečkách odvedla během celého zápasu skvělý výkon, a odměnou jí byla vedoucí branka. I Chodov měl své šance, zejména využíval rychlých protiútoků, či chyb v rozehrávce Vítkovic a z jedné z nich profitovala Steinbachová, která pod padající domácí gólmankou vyrovnala. Na začátku 20.minuty mohlo být s Vítkovicemi zle, Žůrková si povodila Vobořilovou a předložila gól na zlatém podnose pro Vojáčkovou a Chodov šel do vedení. Vítkovice ale bleskově odpověděly a po nahrávce Ferenčíkové poslala bombou nekompromisně míček do sítě Anna Niemcová a zařídila tak nerozhodný stav po úvodním dějství a vrátila klid na vítkovické hokejky.

      V druhé třetině dominovaly brankářky, zejména Lenka Kubíčková se několikrát vyznamenala při šancích Chodova a umožnila tak jít vítkovickým znovu do vedení. Přesně v polovině zápasu vybojovala důrazně míček Denisa Ratajová a krásnou táhlou střelou poslala bílomodré do vedení. Chodov měl ale přichystánu odpověď, ve středu hřiště vyhrál osobní souboj díky kterému se dostal do přečíslení a dvojice Žůrková s Vojáčkovou si sním opět poradila. V závěru třetiny mohly vést opět Vítkovice, ovšem Šupáková míček do branky protlačit nedokázala. Šlo se tak do třetí třetiny, kde se mělo rozhodnout vše.

       Vítkovické hráčky hnány publikem do ní vletěly superfinálově. Veronika Enenkelová ve 43.minutě vybojovala míček a střelou z levé strany vyhnala pavouky zpoza hostující Provázkové. Poté tým několikrát při ošemetných zákrocích podržela Kubíčková a Veronika Enenkelová si vzala druhé slovo. Ve 49. minutě po přihrávce Sládečkové opět přesně z křídla zacílila a Vítkovice vedly 5:3. Hned vzápětí měly možnost vedení zvýšit v přesilové hře. Ta se jim ale příliš nepovedla a spíše jen šetřily čas. Velká šance Chodova snížit přišla v 52.minutě, když byla vyloučena Šupáková. Horko těžko se Vítkovice obětavě ubránily a utkání tak začalo směřovat do zdárného konce. Chodov se v závěru pokusil o power-play, vytvořil si několik ošemetných situací, ale nakonec Hana Sládečková uklidila míček do prázdné branky a rozhodla o postupu vítkovických žen do superfinále.

 

1.SC WOOW Vítkovice – TJ JM Chodov 6:3 (2:2, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: Halfarová (Pastušková), Niemcová (Ferenčíková), Ratajová, Enenkelová, Enenkelová (Sládečková), Sládečková – Steinbachová, Vojáčková (Žůrková), Žůrková (Vojáčková)

diváků: 328 !!!

V sobotu v Superfinále se tak představí Vítkovice v maximálním možném zastoupení. Cesta rytířů a rytířek do Prahy tak byla úspěšně zakončena a pro vítkovický klub se bezpochyby jedná o obrovský úspěch a před hráči a hráčkami obou týmů se zaslouží smeknout! Ještě to však nekončí…

Foto: Jiří Zerzoň