Superfinále: ženy byly blízko. Po prohře 2:3 berou stříbro

25. dubna 2013, CD

Vyrovnaný zápas žen vygradoval ve třetí třetině, kdy Zuzana Halfarová a Anna Niemcová vymazaly dvoubrankový náskok Herbadentu. Necelé tři minuty před koncem ale Vítkovice inkasovaly rozhodující branku. Vynikající sezonu končí krůček pod vrcholem.

Vítkovice svedly s Herbadentem další vyrovnanou finálovou bitvu. Ani tentokráte neměl zápas daleko do prodloužení. Dva nejlepší české ženské florbalové týmy se vydaly do posledních sil. Jejich boj viděla rekordní návštěva 6 295 diváků!!!

      Zápas začal zhurta. Už ve druhé minutě trefila Enenkelová tyč! Hebadent ale udeřil na konci třetiny, když slepil dvě branky do 33 sekund na přelomu 15. a 16.minuty. Nejdříve se trefila Jarolímová, poté propálila Lenku Kubíčkovou od mantinelu i Košturiaková.

      Ve 27.minutě našla nádherně Macurová Pastuškovou a ta jela najednou zcela sama na brankářku Herbadentu... na této větě by ještě před rokem nebylo nic moc zvláštního, kdyby ovšem od té doby Macurová nepřevlékla dres. Teď hrubicí poslala svoji bývalou spoluhráčku na steč. Pastušková ale nedala.

      Do třetí třetiny Vítkovice stáhly hru na dvě pětky a utáhly šroubky. Najednou měly více ze hry a to se projevilo i na skóre! Kociánová vymyslela v 51.minutě chirurgicky přesným pasem gól pro Zuzanu Halfarovou! V 55.minutě pak našla odražený míček Anna Niemcová a přízemní střelou vyrovnala velký zápas!!!
      Vše rozhodla 58.minuta a nepovedené střídání Vítkovic. V momentě, kdy vyčerpaná Pastušková pustila do hry Quittkovou, přihrávala Macurová "do ohně", míček se dostal až k neobsazené Billé a ta střelou tahem nedala Kubíčkové šanci.

      Vítkovice mají za sebou fantastickou sezónu. Hrály finále Poháru České pojišťovny, teď Superfinále. V obou sice o jednu branku podlehly Herbadentu, ale pokaždé předvedly skvělý výkon na hranici svých možností. Po 13 letech mají za sebou opět finálovou účast a tuhý boj o titul. Nakonec jsou z toho stříbrné medaile. Po "době bronzové" (2010, 2011, 2012) má tedy tentokrát medaile stříbrný odlesk.

Herbadent SJM Praha 11 - 1. SC WOOW Vítkovice 3:2
branky:
15. Anet Jarolímová, 16. Lucia Košturiaková, 58. Denisa Billá - 51. Zuzana Halfarová, 55. Anna Niemcová; rozhodčí: Tomáš Podlesný - Martin Petřík; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 6295; zásahy brankářů: Jana Velčická 10 - Lenka Kubíčková 12; po třetinách: 2:0, 0:0, 1:2;

Foto: Jiří Zerzoň