Muži prohráli s Bohemkou

09. září 2013, CD

Po páteční kanonádě doma proti Kladnu přišla v Praze studená sprcha. Vítkovice si z hlavního města nevezou po prohře 3:5 ani bod.

Bez svého kapitána Jelínka, který se připravoval na státnice, odcestovaly Vítkovice k zápasu s Bohemians jako jasný favorit. Realita byla ale nakonec jiná.

Vítkovice šly v první třetině dvakrát do vedení. V 7.minutě využil spolupráce s Brusem Matěj Koňařík. Na jeho branku ale domácí bleskově zareagovali Růžkem. Ve 14.minutě Vítkovice zásluhou přesilovkové trefy Zdeňka žáka opět vedly. Bohužel to bylo naposledy.
      Ve druhé třetině totiž domácí během 74 vteřin otočili výsledek. O branky se zasloužili Šimek a Zapletal.
      Trápení Vítkovic pokračovalo ve třetí třetině. Již po 46 vteřinách kapituloval Ciompa počtvrté, tentokrát Höffera. Naopak vítkovičtí střelci troskotali na Rytychovi. V 54.minutě navíc domácí kapitán Růžek přidal pátou branku. Ostravští hráči se na korigování skóre zmohli v předposlední minutě v power-play, kdy se prosadil Lukáš Veltšmíd. Víc už toho ale nestihli.
      Vítkovice si připisují první porážku sezony, s Bohemians prohráli 3:5.

FbŠ Bohemians – 1. SC WOOW Vítkovice 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Branky:
8. Růžek (D. Šimek), 34. M. Šimek (Šárka), 35. Zapletal (Chlumský), 41. Höffer (Kisugite), 54. Růžek (David) – 7. Koňařík (Brus), 14. Žák (Hrubý), 59. Veltšmíd (Hrubý). Rozhodčí: Černý, Janoušek (4/5). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 125.