Michaela Šponiarová: Aj v tejto sezóne by som rada zostala na majstrovskej vlne!

11. září 2013, redakce

Kapitánka slovenských mistryň Michaela Šponiarová přichází posílit Vítkovice. První dvě kola ještě kvůli lehčímu zranění zmeškala, nyní by ale již měla být připravena na premiéru v české extralize!

Ahoj Miško, vítáme tě ve Vítkovicích. Jak se těšíš na českou extraligu?
Ahoj! Vďaka za privítanie :) Teším sa moc, je to pre mňa česť a zároveň veľká výzva. Chuť je momentálne ešte väčšia po tom, čo som musela v prvých 2 kolách pauzovať kvôli zraneniu.

Co bylo tvou hlavní motivací přijít do Vítkovic?
Hlavnou motiváciou bola určite možnosť posunúť sa herne vyššie. Predsa len, ide o 3., či 4. najkvalitnejšiu súťaž na svete. A v nej mám možnosť bojovať so svojim novým tímom o úplnú špicu. Okrem toho budem od rodiny a prostredia, v ktorom som vyrastala, naučím sa teda väčšej samostatnosti, zistím, o čom to je. Ale nebojím sa. Naopak, verím si, že si svoje osobné aj športové ciele dokážem splniť.

Na Slovensku jsi byla kapitánka mistrovského celku, takže se dá říct, že to nejlepší. Zatím si do extraligy ještě nenastoupila, ale s týmem se již nějakou dobu připravuješ, jaké vidíš zatím hlavní rozdíly?
Chcem sa stále zlepšovať, pracovať na sebe a bohužiaľ, aj keď sme posledné 2 roky dvíhali nad hlavu majstrovský pohár, toto mi trošku v tíme (ale na Slovensku celkovo) chýbalo a v tom vidím aj najväčší rozdiel. Tu v Česku je kvalitnejšie zázemie, vybavenosť, samotné zápasy aj tréningy majú oveľa vyššiu úroveň. Každá jedna v tíme vie, že musí na každom tréningu odovzdávať maximum, lebo ju to môže stáť miesto v zostave. Všetky sa snažíme robiť maximum pre spoločný cieľ, ktorý chceme veľmi dosiahnuť. Rozdielov je naozaj dosť, zrejme v každom smere, no dúfam, že jedna vec zostane rovnaká - Aj v tejto sezóne by som rada zostala na majstrovskej vlne !

První víkendové dvojkolo ti uteklo, pro zranění, co se stalo a kdy budeš v pořádku?
Týždeň pred ligou som sa chcela rozlúčiť s Pruským na turnaji Poukar - České šperky CUP. V zápase o bronz proti ELITE Praha som v jednom zo súbojov dostala dosť nešťastne lakťom do krku, čo spôsobilo ochabnutie svalstva a obmedzenie hybnosti. Bolesť už ale takmer vôbec nepociťujem, cez víkend cestujem s reprezentáciou na Polish open a po ňom sa už opäť pripojím k babám na Dubine. Dúfam, že si proti Libercu odkrútim svoju extraligovú premiéru v modrom drese.

V týmu jste nově tři Slovenky, je to výhoda?
Určite hej. S Denisou aj Katkou sa poznáme ešte z ligy, či reprezentácie. Na reprezentačné zrazy teda môžeme z Ostravy cestovať spoločne :) No na druhú stranu, sme jeden kolektív, nemôžeme robiť rozdiely medzi Češkami a Slovenkami. S ,,domácimi" dievčatami problém nemám, verím, že je to rovnaké aj z ich strany a som presvedčená, že si budeme so všetkými rozumieť.

A když je řeč o Slovensku, v prosinci bude v Ostravě mistrovství světa žen, kde by si neměla chybět, jak se na MS těšíš a jak vidíš slovenské šance?
Aj keď sa dnes vo florbale ako takom pracuje s obmedzenými financiami a možnosťami, na MS sa veľmi teším. Je to predsa len TOP, keď môžete reprezentovať svoju vlasť na takomto podujatí. Zvlášť, keď to máme blízko domova a do hál nás tak môžu prísť podporiť naše rodiny a viac fanúšikov. Určite sa budeme snažiť vyhrať základnú skupinu, čo je, myslím si pri súčasnom modele MS v našich silách. Vyhrať potom zápas play-off a tým sa dostať do štvrťfinále by bolo niečo fantastické a znamenalo by to pre nás obrovský úspech!