Vítkovičtí v reprezentacích!

12. září 2013, redakce

Druhý zářijový víkend je tradičně mezinárodním volnem pro reprezentační výběry. Sejdou se všechny čtyři reprezentační výběry (muži, ženy, junioři, juniorky) a Vítkovice tradičně mají silné zastoupení.

Nejvýrazněji finišuje příprava reprezentace žen na prosincové mistrovství světa, které hostí Brno a Ostrava. Ženy odehrají přípravný turnaj v Polsku, na nějž v dresu České republiky dostaly pozvánku vítkovické Zuzana Halfarová, Anna Niemcová a Hana Sládečková. Zajímavý bude určitě závěrečný zápas turnaje, kde se potkají české hráčky se slovenkami, v jejichž dresu se na turnaji představí vítkovické trio Denisa Ferenčíková, Katarína Klapitová a Michaela Šponiarová.

Reprezentace mužů rozjíždí nový cyklus přípravy na kvalifikaci na mistrovství světa soustředěním v Berouně a za Vítkovice se ve výběru objevili Jan Jelínek a Lukáš Veltšmíd.

Nově se tvořící reprezentace juniorů má před sebou dvě výběrová soustředění, to pro hráče z Moravy a Slezska se koná v Brně a zúčastní se jej i vítkovičtí Vít Gattnar, Lukáš Kasinec, Marcel Jakubec, Štěpán Kostolány a Lukáš Pešat.

Juniorky pak čeká soustředění v Pardubicích, kde jsou pozvány vítkovické Hana Ranochová, Denisa Ratajová a Kamila Paloncyová.