Vítkovice klopýtly se Spartou

23. září 2013, CD

Vítkovice sice měly více ze hry, všechny tři body z utkání se Spartou ovšem nevybojovaly. Výhru 5:4 trefil až v prodloužení Hubálek. Sparta uhrála na hřišti Vítkovic první bod v historii.

Vítkovice s Lukášem Součkem v brance, za to bez zraněného kapitána Jelínka,  nastoupily proti Spartě, která již po druhém kole odvolala trenéra Kovacse, dobře. V 6.minutě otevřel skóre Lukáš Hrubý. Ještě do přestávky ale vyrovnal po spolupráci s Kašpárkem Danemark.

Vítkovice šly podruhé do vedení po brance Veltšmída, ale ještě do konce druhé třetiny dokázali Pražané skóre otočit. Spolupráci si zopakovali Danemark a Kašpárek a gól do šatny vsítil Rebro.

Ve třetí třetině se skóre opět přelilo na druhou stranu. Dvě přesilovky využili obránci, nejdříve Lukáš Veltšmíd a poté Jakub Hubálek. Pouhých 15 vteřin před vypršení základní hrací doby ale dokázal prostřelit Součka Šnadjr a zajistil Spartě první bod z vítkovického hřiště v historii. V devatenáctém vzájemném utkání. Vítkovice poté první ranou v prodloužení rozhodly o výhře. Střelcem byl opět Jakub Hubálek.

1. SC WOOW Vítkovice - AC Sparta Praha Florbal 5:4p
branky:
6. Lukáš Hrubý, 24. Lukáš Veltšmíd, 47. Lukáš Veltšmíd, 55. Jakub Hubálek, 62. Jakub Hubálek - 14. Jan Denemark, 32. Ondřej Kašpárek, 39. Martin Rebro, 60. Miroslav Šnajdr; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 1:2; využití: 2:0; diváků: 184; zásahy brankářů: Lukáš Souček 15 - Martin Beneš 23; po třetinách: 1:1, 1:2, 2:1, 1:0;