Kohút a Rychlý za reprezentaci U19

03. srpna 2006, CD

Reprezenční čest v juniorském podání okusí na Czech Openu Tomáš Kohút a Lukáš Rychlý. Opora zadních řad A-týmu Jan Jelínek bude proti Pixbu či Finnstě hájit barvy Vítkovic.


   Jan Jelínek bude podle všeho jedním ze základních kamenů juniorské reprezentace pro MSJ 2007, které se koná ve Švýcarsku. Na Czech Openu bude ale i pro něj užitečnější, když se bude prát se severskými špičkovými celky Pixbem a Finnstou v seniorském A-rýmu Vítkovic.
   Tomáš Kohút a Lukáš Rychlý se o svoji nominaci budou prát s lvíčkem na prsou.

Reprezentační křest českých juniorů na Fortuna Czech Open

Poprvé v českém reprezentačním dresu se na nadcházejícím Fortuna Czech Open představí 17 nominovaných juniorů, z nichž se začíná budovat národní tým pro MSJ 2007 ve Švýcarsku. Oproti původní nominaci udělali reprezentační trenéři Rudolf Škubal a Radomír Mrázek dvě změny.

"V obou případech se jedná o útočníky. Jan Král z FBC Liberec si na nedávném kempu talentované mládeže v Jičíně poranil kotník a přestože podle lékařů bude moci na Fortuna Czech Open nastoupit, nebyl by asi pro národní tým ve stoprocentní kondici a proto bude v Praze hrát jen za Liberec. Jiný případ je Radim Polášek z FBC Ostrava, kterého si nový kouč Pepina vytáhl do seniorského áčka a na Czech open by si tak měl zahrát mužskou elitu. Předem jsme avizovali, že v takových případech necháme mladíky hrát za mužské týmy ve svých klubech, což se letos týká havířovského tria juniorů Heczko, Jindřišák a Krečmer, proto jsme podobně postupovali i v případě Poláška," vysvětlil dvě nominační změny reprezentační kouč Rudolf Škubal.

"Místo Krále a Poláška byli proto na Fortuna Czech Open povoláni útočníci Jiří Curney z SK FBC Třinec a Jan Švejkar z TJ JM Chodov. Máme širší reprezentační kádr, ale do Prahy jsme nominovali jen 17 hráčů - hrací čas bude kratší, než je běžné a nemá cenu mít v sestavě čtyři pětky, když by se pořádně nedostaly do hry. Fortuna Czech Open bereme jako ideální herní přípravu, zatím jsme měli pouze soustředění a tak si v Praze nominovaní mladící odbudou herní křest za českou reprezentaci. Los základní skupiny už známe, největšími soupeři asi budou Lotyši z Rubene a finský výběr South Coast Stars."

Konečná nominace juniorů ČR na Fortuna Czech Open 2006

Brankáři
Ogrocki  Jan FBC Ostrava
Weissgärber Petr SSK Future
Obránci
Kiprov Tomáš SSK Future
Matula Ondřej Tatran Střešovice
Podhráský  Michal Tatran Střešovice
Rob Daniel SSK Future
Rychlý Lukáš 1. SC SSK Vítkovice
Vydra Martin Tatran Střešovice
Útočníci
Curney Jiří SK FBC Třinec
Kohút Tomáš 1. SC SSK Vítkovice
Mikeš Ondřej TJ Znojmo
Peška  Jakub Bulldogs Brno
Robenek Jakub FBC Ostrava
Ředina Tomáš Bulldogs Brno
Štegl  Adam Tatran Střešovice
Švejkar Jan TJ JM Chodov
Tušek Jan Tatran Střešovice

 

Článek převzat z http://www.cfbu.cz/, autor Vilém Svoboda.