Průřez vystoupením Vítkovic na Fortuna Czech Openu 2006

21. srpna 2006, CD

Vítkovice hrají s velkými týmy vyrovnaná utkání, ale ještě nevyhrávají. Na Fortuna Czech Openu se střetly se čtyřmi kluby. Jednou jasně vyhrály, jednou prohrály a dvakrát prohrály o jedinou branku.

   1.SC SSK Vítkovice se na Fortuna Czech Openu střetly se čtyřmi kluby, jednou jasně vyhrály, jednou prohrály a dvakrát prohrály rozdílem jediné branky.

   Úvodní zápas proti Pixbu Wallenstam skončil vzhledem k boji na hřišti pro Vítkovické mladíky možná až moc krutým výsledkem 1:6. První polovina utkání nabídla diváků v hale pražské Sparty svižný florbal s množstvím střel. Jako první se prosadil švédský tým, který bleskově zužitkoval přeilovku. Ihned z trestného úderu přihrál svým typickým způsobem Peter Runnestig Isaacu Rosénovi a ten překvapivou přihrávku zužitkoval. Ještě do přestávky však potáhl míček z hloubil vlastní poloviny Karel Ťopek a akci zakončil úspěšným bekhendem. Reprezentační formu si do Prahy přivezl brankář Roman Ciompa. V polovině přepustil místo v brance Richardu Urbanovi. Ten chytal také výborně, nicméně Pixbo po gólu na 2:1 upadající Vítkovickou obranu v čele s novým brankářem již přehrávalo. I když si severomoravané vytvořili další šance, branku již nevsítili a televizní utkání tak skončilo pětibrankovým orzdílem 1:6.

   Večerní zápas proti Chodovu v hale na Vinohradech začaly Vítkovice velmi sebevědomě a již v úvodu ukázaly, kdo bude na hřišti diktovat tempo. Nejdříve se prosadil chytře zpoza branky Petr Kološ a zanedlouho přidal druho branku po Marek Mimra. Téměř neškodný Chodov vyzkoušel Urbana v brance Vítkovic jen sporadicky. Na začátku druhé poloviny se navíc prosadil po krásné Jelínkově přihrávce Jaroslav Vaněk a utkání tak prakticky rozhodl. Chvíli před koncem se prosadil i nováček v dresu Vítkovic Jiří Mojžíšek, když dorazil Ťopkovu střelu odraženou od zadního mantinelu kuriózně přes horní tyčku před prázdnou soupeřovu branku.

   Proti Finnstě nastoupily Vítkovice před třemi lety v osmifinále a prohrály tehdy těsně 1:2. Závěrečný zápas ve skupině Fortuna Czech Openu 2006 skončil také rovněž prohrou o jedinou branku, tentokrát poměrem 3:4. Hodně se o to zasloužil nejlepší střelec turnaje Santu Manner, který prostřeli Ciompu hned třikrát. V první polovině padla jediná branka a to do sítě Vítkovic. V úvodu druhého poločasu srovnal Tomáš Sladký, ale soupeř odpověděl dalšími třemi brankami. Vítkovičtí mladíci ale nesložili zbraně a zápas málem ještě vyrovnali. Nejprve se po vzdušné spolupráci opět se Sladkým utěšeným volejem prosadil Lukáš Hrubý, pak v přesilovce trochu se štěstím Pavel Brus. V úplném závěru hrály navíc Vítkovice přesilovku, kterou ještě trenér Mrázek umocnil odvoláním brankáře, ale slavnou Finnstu zachránila v poslední vteřině horní tyčka. Ve fantastickém světle se opět předvedl brankář Roman Ciompa.

   Čtvrtfinálový zápas proti mistrovskému Tatranu se proměnil v lítý boj. V samotném úvodu se individuálně prosadil Radim Cepek hájící na turnaji barvy Střešovic. Své sólo zakončil efektním i efektivním blafákem a zasunutím míčku zpoza branky do Urbanovy branky. Vyrovnaný zápas plný osobních soubojů nechávali rozhodčí benevolentně plynout. V době, kdy se Vítkovice stále více a více zabodávaly do Tatranu přišla nahrávka zpoza branky a Vávra přidal druhou branku. Zanedlouho ale vrátil Vítkovice do zápasu Karel Ťopek, kterého vybídli ke skórování důrazný Jakub Čepica a nezištnou přihrávou Pavel Brus. Tatran pak uklidnil po zmatku ve vítkovické obraně nekompromistní Johann von der Pahlen a zvýšil opět na rozdíl dvou branek. Deset minut před koncem vstřelil kontaktní gól nechytatelnou dělovkou z křídla Tomáš Sladký, ale vyrovnat se již bojujícímu týmu nepodařilo. Tvrdý, ale krásný flobalový zápas nakonec vyhrál Tatran Střešovice 3:2.