Dorostenky vstoupily do nového roku na vítězné vlně

14. ledna 2014, Redakce

Dorostenky vyrazily ke svému prvnímu turnaji v tomto roce do Olomouce a úkol zvládly úspěšně jak proti FBK Jeseník tak proti Havířovu.

První duel po herní i tréninkové vánoční pauze začal mírně nervózně a chvíli trvalo než se hra uklidnila, ale pak již na hřišti vládly hráčky v modrých vítkovických dresech.

Těsně před polovinou první části otevřela skóre Verča Gromnicová , která pak ještě přidala další dva góly a zkompletovala tak hattrick.

Přidaly se i další hráčky, po dvou brankách vstřelily Katka Peterková a Jana Pokludová , po jednom gólu pak přidaly Eva Barvíková a Barča Jakubcová. Všechny nebezpečné protiútoky soupeře zlikvidovala spolehlivě pracující obrana nebo výtečná Míša Hanzesová v brance.

Zápas tak skončil v poměru 0:9 pro Vítkovice, vedené jako hostující tým.

Do druhého zápasu vstoupily Vítkovické hráčky o poznání klidněji a hru držely ve svých rukách od začátku.

Ve čtvrté minutě otevřela skóre parádní střelou od levého mantinelu Eva Pišteková po Spolupráci s Janou Pokludovou.

Přes spoustu šancí svítilo na ukazateli skóre 0:2, když se v závěru třetiny přidala Tereza Zemanová.

Ve druhé třetině se skóre pohlo jen o jeden bod, zato na obou stranách, když nejprve na 0:3 zvýšila Verča Gromnicová a pak po velkém zmatku před Vítkovickou brankou potrestala chybu vítkovické obrany Vendula Hrubá.

Ve třetí třetině pak třemi brankami stvrdila převahu Vítkovic Katka Peterková a jednou se trefila Jana Pokludová.

Mezitím ještě hostující obraně opět utekla Vendula Hrubá a vstřelila tak druhou branku svého týmu.

Tentokrát již ne tak precizní obranu vyztužila v brance Terka Tománková a zajistila, že se skóre zápasu zastavilo na číslech 2:7 z pohledu domácího Torpeda.

Holky si tak po dvou suverénních výkonech odvážejí 6 bobů a dobrý pocit z převážně kvalitního výkonu.

Sestava:
Tománková T., Hanzesová M. - Barvíková E., Kolářová M., Moravcová S., Jakubcová B., Zemanová T., Gromnicová V., Pišteková E., Pokludová J., Edelsbergerová J., Peterková K.