Juniorky v Olomouci

14. ledna 2014, Redakce

Přinášíme vám pohled přímé aktérky Lucky Martiníkové na poslední dva zápasy juniorek v Olomouci. V sobotu 12. ledna nás čekal výlet do Olomouce na zápasy proti Uherskému Brodu a Olomouci. První zápas se hrál až ve 12:30, takže jsme byly vyspané a plné energie ukázat soupeřům, co v nás je. Nakonec jsme si odvezly 4 body do tabulky.

1. zápas proti Uherskému Brodu (7:2)
V zápase jsme očekávaly kvalitní hru soupeřek, takže každá z hráček šla do zápasu plná odhodlání podat co nejlepší výkon a vyhrát. Do zápasu jsme nastoupily na dvě pětky v brance s Hanou Ranochovou.

Úvod utkání nemohl být lepší, už ve 13s Lucka Miksová otevřela skóre. Potom se první třetina odvíjela vyrovnaně, vyložených šancí bylo málo, přesto se Uherskému Brodu do konce třetiny podařilo vyrovnat.

Na začátku druhé třetiny si za své sekání šla na dvě minuty na hanbu sednout Lucka Hrubá a soupeřky v přesilovce trestaly 1:2. To jsme nemohly nechat jen tak, začaly jsme tlačit na pilu, do zápasu se zapojila i naše třetí pětka a odměnou nám bylo vyrovnání na 2:2 z hole Terky Hanzlíkové. Následně nám soupeřky rovněž nabídly možnost přesilové hry, Lilly Gregorová z půlky natáhla a její střelu zastavila až síťka – 3:2.

Třetí třetinu gólově odstartovala třetí pětka, konkrétně Naty Martináková a od té doby zápas patřil nám. Na soupeřkách se začala projevovat únava a my jsme začaly postupně přidávat góly. Nejprve se trefila Peťa Hložánková, v půlce třetiny přidala šestý gól Janča Pokludová. A účet podtrhla dvě minuty před koncem zápasu svým druhým gólem Lucka Miksová. Výhra 7:2 byla možná nečekaná, ale zasloužená. Ze zápasu jsme odcházely s velkým úsměvem na rtech a těšily se na další zápas s Olomoucí.

2. zápas proti Olomouci (5:5)
Zápasy s Olomoucí jsou pro nás tradiční, navzájem se dost známe, a proto jsme očekávaly tuhý boj. Do zápasu jsme opět nastoupily s hrou na dvě pětky, ovšem v brance tentokrát s Míšou Hanzesovou. A bohužel Míša byla první gólmankou, která inkasovala, a to už ve třetí minutě. Naštěstí se nám podařilo okamžitě vyrovnat, klasicky do víka se trefila Denča Kotzurová. Následně se hra odvíjela spíše v naší režii, odměnou nám byly dva slepené góly v rozmezí 32sek. Nejprve se prosadila Terka Hanzlíková a na 3:1 zvyšovala opět Denča Kotzurová.

Od druhé třetiny se hra začala postupně vyrovnávat, Olomouc začala přebírat iniciativu. Pomohlo jim k tomu i naše dvojí vyloučení, které jsme naštěstí přečkaly, ale přesto se soupeřkám podařilo gólem na 2:3 vrátit do zápasu.

Na začátku třetí třetiny Natka Martináková využila chybu soupeřek při střídání a nahrávkou před prázdnou branku vybídla ke skórování Barču Olivkovou – 4:2. Od tohoto momentu však tlak soupeřek neustále gradoval, přehrávaly nás, hlavně v osobních soubojích, byly jsme všude o krok pozadu. V šesté minutě se znovu podařilo Olomouci snížit a následně si svůj hattrick na trestné lavici šla odpykat Lilly Gregorová. Už po deseti vteřinách bohužel byla zpět – vyrovnáno! Vyrovnání s námi otřáslo, ovšem bylo ještě hůř. V čase 11:00 nejlepší hráčka Olomouce T. Reimerová poslala svůj tým do vedení. V tu chvíli to s námi nevypadalo dobře, naštěstí hned po minutě Kristýna Gazurová trefila z první nahrávku Terky Slavíkové a remízu jsme udržely až do konce.

Sestava: Hanzesová M., Ranochová H. - Gazurová K., Hrubá L., Gregorová L., Martiníková L., Pišteková E., Mikulová T., Miksová L., Slavíková T., Peterková K., Olivková B., Hložanková P., Pokludová J., Kotzurová D., Hanzlíková T., Martináková N.