Z Prahy vezou ženy tři body a v neděli doma vyzvou Židenice

07. února 2014, Zuzana Košťálová

Navážou ženy Vítkovic na páteční výhru proti ELITE PRAHA? Přijďte je v neděli podpořit na halu Dubina!

V pátečním zápase dokázaly vítkovické ženy získat tři body za výhru proti ELITE PRAHA. Do konce základní části extraligy žen zbývají ještě tři kola. Dvě z toho odehrají ženy Vítkovic před domácím publikem. První duel je čeká již tuto neděli 9. 2. 2014 od 16 hodin proti EUROSPOLEČNOSTI Sokol Židenice. Vítkovická děvčata mají stále šanci začínat boje play-off z první pozice tabulky, přijďte je podpořit v cestě za dalšími body a vytvořte jim nezapomenutelnou atmosféru.

Židenice se nacházejí na sedmém místě tabulky a účast v play-off mají jistou. První vzájemný zápas této sezóny odehrály celky 8. 9. 2013 v Brně. Domácí tým zde vítkovickým děvčatům podlehl vysoko 1:8, a tak mají svému soupeři co vracet. Nedělní soupeř Vítkovic odehrál po novém roce pět utkání a ve třech z nich sbíral body. Židenice nejdříve vyhrály velice těsným, a pro florbal nezvyklým, poměrem 1:0 po samostatných nájezdech proti Jihlavě. Poté však přišla vysoká prohra proti Herbadentu Praha – 14:0. Chuť si ale děvčata z Brna spravila v zápasech proti Ostravě a Olomouci, kdy nejdříve porazila ostravskou Bonusii 6:1 a v dalším zápase proti FBS zvítězila 4:2. Poslední utkání s Chodovem však nedopadlo pro hráčky Židenic dobře. Nedokázaly se ani jednou prosadit, a tak prohrály v poměru 0:3.

Vítkovice po novém roce bodovaly ve všech zápasech. Poslední Vinohrady porazily 4:0, poté si také s čistým kontem připsaly tři body proti Tatranu Střešovice – 7:0 a proti Jihlavě 11:0. V osmnáctém kole se postavila vítkovická děvčata proti favoritkám soutěže Herbadent Praha. Utkání to bylo dramatické, Vítkovice doháněly dvougólovou ztrátu a dotáhly zápas až do samostatných nájezdů, kde však pražskému celku podlehly 3:4. Poslední utkání s ELITE PRAHA zvládly Vítkovice za plný počet bodů, ačkoliv se v první třetině střelecky trápily. Nakonec však zvítězily 1:3.

Brankářskou jedničkou Židenic je Nikola Příleská, která má odchytáno šestnáct tkání s průměrem 3,87 obdržených branek na zápas. Záda jí kryje Veronika Fišerová. Ve vítkovické svatyni se střídají dvě brankářky. Hana Ranochová a Lenka Kubíčková. Průměr obdržených branek na utkání Ranochové činí 1,96, u Kubíčkové je to pak 2,08.

Do vítkovického kádru se po zranění a tříměsíční pauze vrací Denisa Ferenčíková, která se již jako náhradnice přidala k týmu v zápase proti ELITE PRAHA.

Kanadské bodování 1. SC WOOW Vítkovice:

1. Monika Léblová – 29 (20+9)

2. Andrea Pastušková – 27 (12+15)

3. Ivana Šupáková – 26 (10+16)

4. Michaela Šponiarová – 25 (19+6)

5. Veronika Enenkelová – 25 (12+13)

Kanadské bodování EUROSPOLEČNOSTI Sokol Židenice:

1. Andrea Dernerová – 11 (7+4)

2. Lucie Svobodová – 11 (6+5)

3. Jana Švecová – 11 (4+7)

4. Linda Hyksová – 7 (5+2)

5. Ivana Miklíková – 7 (3+4)

Neváhejte a přijďte podpořit ženy Vítkovic v boji o další body do tabulky! Utkání začíná v neděli 9. 2. 2014 v 16 hodin. Pro ty z vás, kteří se nebudou moci osobně dostavit na toto utkání, bude připraven tradiční textový onlajn přenos zde. Nic se však nevyrovná atmosféře přímo v hale a proto doporučujeme vzít celou svou rodinu a zpříjemnit si tak nedělní odpoledne.