Generálka na čtvrtfinále?

13. února 2014, CD

Vítkovice přivítají Pantery z Otrokovic!

Do Ostravy přijedou Otrokovice. V mnoha ohledech pikantní souboj začne na Dubině v sobotu 15.2. v 17:15.


Na Dubinu se vrátí Marek Matejčík a Adam Zbořil, kteří ještě loni hráli za Vítkovice. Stejně tak trio Jaroslav Vaněk, Karel Ťopek a Lukáš Petřík mají na Vítkovice zlaté vzpomínky. A to doslova. Všichni tři byli u titulu v roce 2009. O Danielu Foltovi, současném trenérovi Otrokovic, symbolu vítkovického florbalu, ani nemluvě!


Naproti tomu se v dresu Vítkovic objevuje bývalý tahoun Otrokovic Matěj Koňařík, který oba kluby v létě vyměnil. Koňaříka do minulého utkání na Spartě nepustily pracovní povinnosti, tentokrát by již měl být připraven. Naopak mimo hru bude pravděpodobně Filip Heczko, který opět laboruje se zraněním. Naopak prvních dvacet minut v dresu Vítkovic v této sezoně odehrál na Spartě Lukáš Řezanina! Nastoupí teď od začátku?


Vítkovice mohou být ještě třetí, pakliže přeskočí Chodov. Zatím ztrácí tři body, ale mají lepší vzájemné zápasy a jeden zápas k dobru! Ale stejně tak mohou Vítkovice spadnout na pátou příčku a mohou být již pro čtvrtfinále vybrány třeba vítězem základní části. Tím, kdo je může připravit o pozici v top4, jsou právě Otrokovice! To by musely získat plný počet bodů z posledních dvou zápasů a Vítkovice by musely prohrát kromě vzájemného souboje i v Mladé Boleslavi. V praxi to znamená, že Vítkovicím stačí k účasti v top4 získat ze dvou posledních zápasů bod.


Otrokovice jsou již jistým účastníkem play-off, ovšem bojovat mají určitě o co. Jednak o první čtyřku, ale také o účast na Czech Openu! O postupovou šestku (případně sedmičku, paktliže se do šestky nedostanou již postoupivší Bohemians) bude ještě pořádná mela! Bohemians mají účast jistou, protože vyhráli loňskou kategorii Pro. Na zbylé pozice se kromě Otrokovic tlačí ještě Brno a Sparta.


Vítkovice s Otrokovicemi proti sobě v play-off ještě nikdy nenastoupily, vždyť Otrokovice jsou v extralize třetí sezonu. Pokaždé sice do play-off prošly, ale Vítkovice si vždy vybraly raději Brno. Zatímco v sezoně 2011/12, premiérové otrokovické v jejich historii, si Pantery vybral ze třetí pozice Chodov a vyhrál 4-0 na zápasy (5:2, 4:0, 12:5, 3:2p), loni si je rovněž ze třetí pozice vybrala Mladá Boleslav a ve vyrovnané sérii nakonec v potu tváře vyhrála 4-1 na zápasy (6:5p, 5:6p, 8:4, 4:3p, 9:8). Letos budou jako první vybírat Tatran a Mladá Boleslav (ne nutně v tomto pořadí). Lze předpokládat, že si vyberou pražské týmy Bohemians a Spartu. O třetí místo ještě svedou boj Vítkovice a Chodov. Jeden z nich si bude vybírat. Na výběr je Brno a Otrokovice...