Starší žáci jsou v letošní sezóně stále bez porážky!

18. února 2014, Rostislav Kohút

Starší žáci mají v této sezóně výtečnou formu. Dvě kola před koncem základní části vedou v tabulce MS ligy o deset bodů před druhým Č.Těšínem a 6 bodů je dělí od účasti v zemském kole MČR!

Po základní části čeká 5 nejlepších týmů MS ligy nadstavbová část, kde se utkají systémem každý s každým. Body i skóre se do nadstavby přenášejí, proto pokud budou v posledních dvou kolech stoprocentní, mají jisté vítězství a postup do zemského kola MČR!

"Potřebujeme mít jistotu postupu už po základní části, protože některé zápasy play off starších žáků se letos kryjou s play off dorostenců za které nastupuje pravidelně 7-8 hráčů. Navíc chceme, aby si 2 těžké zápasy v nadstavbě zahráli i naši talentovaní mladší žáci." vysvětlují trenéři Pála s Kohútem.

Přinášíme hodnocení posledních dvou zápasů hraných v ČPP Aréně, očima vítkovických hráčů:

FBC ČPP Software Ostrava - 1. SC WOOW Vítkovice 2:6

"V utkání proti FBC bylo důležité nezaspat úvod a hrát naplno už od první minuty. Začátek se nám povedl, jako první jsme vstřelili branku, což bylo pro vývoj zápasu velice důležité. Chvílemi sice FBC hrozilo nebezpečnými protiútoky, ale skoro žádný neskončil brankou.Přišlo mi, že konec zápasu se už jen dohrával a FBC se už nehnalo za vyrovnáním," popisoval první zápas útočník Jiří Besta.
" První část utkání byla vyrovnaná, ale v průběhu hry jsme se začali rozehrávat a náš výkon se stále zlepšoval. Došlo také k velmi sporným momentům a vyostřených soubojům, ale po psychické stránce jsme to zvládli skvěle. Ke konci utkání jsme byli jasně lepším týmem a vítězství jsme si vychutnali:-)." pochvaloval si utkání obránce Honza Hranický.
"V prvním zápase jsme narazili na našeho městského soka Fbc Ostrava. Zápas začal vcelku v pohodovém tempu, postupem času jsme si vypracovali náskok a hru jsme relativně kontrolovali, ale soupeř byl ohromně „nahecovaný“ a rozhodně se nechtěl vzdát. V naší hře byly určité chyby, které vedly k tomu, že hráči Fbc nám vsítili 2 góly. Naše hra však nebyla nejlepší, bylo v ní hodně nepřesností a jiných chybiček, v tomto směru nás čeká ještě dost práce. Ocenil bych výkon mladých kluků, kteří se osvědčili a rozhodně nám pomohli." zhodnotil hru obránce Martin Ulman."První třetina byla taková opatrná, měli jsme šance i tlak, ale nic. Od druhé třetiny se to lepšilo, přidali jsme pár gólů, ve třetí třetině to byl náš florbal a pěkně jsme je přehrávali," dodává útočník Dan Filip.


SFK TJ Slovan Havířov - 1. SC WOOW Vítkovice 4:12

"Druhý zápas se Slovanem měl být jednoznačný, po první třetině jsme vedli 5:0, ale po pěti minutách druhé třetiny jsme dostali dva zbytečné góly kvůli nekoncentrovanosti a velkým množstvím ztrát míčku. Po timeoutu jsme se otřepali a opět soustředili na zápas." říká útočník Jirka Besta. "Přestali jsme běhat, kombinovat, soustředit se, dostali jsme i pár gólů. Naštěstí po hlasité "poradě" jsme se začali soustředit a hrát svoji hru. Nasázeli jsme tam pár "fíků" a utkání zvládli s přehledem:-)" směje se Honza Hranický.

"V druhém utkání jsme narazili na SFK TJ Slovan Havířov. Jednalo se o soupeře ze spodní části tabulky, očekávalo se, že vyhrajeme vysokým skóre. První třetinu jsme ovládli 5:0 schylovalo, ale ve druhé se v našich hlavách všechno sesypalo. Začali jsme kazit jednoduché přihrávky, špatně jsme se pohybovali a zbytečně přetahovali střídání. Ještě horší byla situace na střídačce, nesoustředili jsme se na hru a řešili věci okolo, ne však florbal. Proto jsme taky inkasovali 3 góly. O pauze nám trenéři důrazně řekli, ať se koncentrujeme na svůj výkon a neřešíme zbytečnosti. Třetí třetinu jsme odehráli lépe, ale zdaleka ne ideálně. Konečný výsledek byl sice 12:4, ale dobrý pocit ze zápasu neměl snad nikdo," zhodnotil druhé utkání obránce Martin Ulman. Dan Filip k tomu dodává: " První třetina byla dobrá. Dávali jsme góly, na hřišti byl pohyb.Ve druhé třetině jsme se tolik nesoustředili, ale v poslední části to bylo lepší. Celkově to ale nebyl pohledný florbal."

V zápasech nastoupilo hned 7 mladších žáků. "Mladší žáci, kteří hráli poprvé za vyšší kategorii si vedli slušně. Celkový výkon byl dobrý, ale ne nejlepší. Měli bychom zlepšit do příště soustředěnost po celou dobu zápasu, neztrácet zbytečně míčky a proměňovat šance do prázdné branky," shrnul na závěr Jirka Besta.

A co na to trenéři? "Kluci vývoj obou zápasů popsali dobře, výkon nebyl celkově špatný. Zápas proti Ostravě se nám až na některé drobnosti líbil, ale proti Havířovu jsme se přestali koncentrovat a vypadli jsme zbytečně z tempa. S kluky jsme si to vyříkali," hodnotí oba zápasy trenéři Václav Pála a Rostislav Kohút.

Sestava: Pavlínek, Dymáček, Gattnar R., Sekula, Pála, Valigůra R., Lademberger, Stoček, Čech, Pavliska, Ulman, Revenda, Filip, Besta, Šubert F., Hranický, Planka