Muži poprvé v sérii vedou!

12. března 2014, CD

Po výhře 6:2 můžou Vítkovice zítra v Brně sérii ukončit a postoupit do semifinále!

V první třetině veledůležitého utkání se toho moc nestalo. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu, byl to spíše boj. Brno se zmohlo jen na tři střely na Ciompu, vítkovické šance vychytal Kejík.

Pořádně se začalo hrát až od druhé části. Skóre se poprvé měnilo ve 26.minutě. Nejprve spálili velkou šanci domácí, z protiútoku však udeřilo duo Sládeček-Ondráček a druhý jmenovaný nakonec dostal míček do sítě. Tato branka jako by Vítkovice nakopla a odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Jelínkovu bekhendovou nabídku krásně usměrnil za Kejíkova záda Matěj Koňařík! Utkání mělo najednou zcela jiný náboj a diváci museli být spokojení. Zvláště, když po výborné Řezaninově práci strhl vedení na stranu Vítkovic Lukáš Hájek! Prakticky ihned po rozehrání fauloval ve vyložené šanci Žák a k trestnému střílení se postavil nejzkušenější brněnský hráč a exekutor mnoha úspěšných nájezdů Jakůbek. Proti němu byl nasazen Lukáš Souček a byl to dobrý tah! Souček Jakůbkovy manévry přečetl a svůj tým v pravou chvíli podržel! Oslabení Vítkovice ubránily a pak již na hřišti víceméně dominovaly. V závěru třetiny trefil břevno Veltšmíd!

Důležitou a zřejmě i zlomovou branku utkání má na svědomí důrazný Jakub Hubálek! Vzápětí ale stejný hráč svůj tým oslabil a Brno se mohlo vrátit do utkání. To by ovšem přesilovku muselo využít a to se jim nepodařilo. Naopak, na trestnou lavici po vypršení Hubálkova trestu putoval brněnský Jalový a v přesilovce uklidil po kombinaci míček do prázdné branky Jan Šebesta! I Brno nakonec přesilovku využilo. V 56.minutě potrestal Matúšův faul Sládeček, ale závěr si již Vítkovice pohlídaly. Do prázdné branky dal pátou branku Lukáš Hájek a vteřinu před koncem utkání ještě upravil výsledek na 6:2 Robin Žydel.

Šestý zápas se hraje již zítra, ve čtvrtek 13.3.2014, ve 20:00 v Brně na hale Vodová. Vítkovice mají matchball!