Juniorky úspěšné v boji o osmifinále!

19. března 2014, Jaromír Veselý

Juniorky Vítkovic čekal o uplynulé neděli poslední turnaj základní části, který měl rozkrýt tajenku konečného pořadí a nasazení do vyřazovacích bojů. Pro jistotu účasti v osmifinále potřebovaly Vítkovice nutně porazit soupeře z Židenic a papírově nejlehčího soupeře ze Žďáru nad Sázavou.

TJ Sokol Brno Židenice x Vítkovice

Do zápasu nastoupil tým s odhodlání získat potřebné body a bylo to poznat na vysoké aktivitě od prvního střídání, když ve třetí minutě první využitou šanci vyprodukovala dvojice Petra Hložanková a zakončující Denisa Kotzurová. O necelé tři minuty později přidala druhou branku opět Denisa Kotzurová, tentokrát po spolupráci s Lily Gregorovou. V první třetině se již nestalo nic co by změnilo skóre, nicméně na obou stranách bylo vidět řadu slibných příležitostí, ty na straně Židenic spolehlivě zlikvidovala Michaela Hanzesová ve vítkovické brance.

Ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil, aktivně napadající hráčky Židenic, časté rychlé přechody do útoku na straně Vítkovic, bohužel bez výrazného brankového projevu a poměrně přesné bránění brněnských rozehrávek. Přesto se skóre posunulo kýženým směrem když v desáté minutě zafungovala souhra mezi Kamilou Paloncyovou a z branky se radující Terezou Hanzlíkovou. Z další aktivity vyplynula před konce třetiny ještě čtvrtá branka, když si pozice vyměnily Tereza Hanzlíková s Kamilou Paloncyovou.

Do třetí třetiny vstoupily Brňanky aktivně a zvýšený důraz v napadání rozehrávky způsobil nejeden problém v obraně ostravského týmu. nakonec po nedůrazu při bránění situace těsně před brankou daly vítkovické hráčky dostatek času židenické Fízelové, a ta prostřelila všechno, včetně Michaely Hanzesové v brance. Útočné kombinace Vítkovic nekončily v brance domácího týmu a v polovině deváté minuty po několika prohraných soubojích opět těsně před brankou přišel trest z hole Fízelové a domácí dostali výraznou vzpruhu. Po následném oddechovém času Vítkovic předvedly bleskovou akci z poza vlastní branky rozehrávající Lucie Hrubá, křižnou přihrávkou Katka Peterková, za obránce posunující Lily Gregorová a skórující Eva Pišteková. Když po další povedené kombinaci zvyšovala na 2:6 Petra Hložanková po spolupráci s Denisou Kotzurovou, bylo již o výsledku rozhodnuto. Jediné dramatičtější chvíle přinesl pouze vlastní gól v brance Vítkovic a Petra Hložanková visící přes mantinel před časoměřičským stolkem. Potvrzení výsledku pak ještě zpečetila Simona Kolínková, když ve třinácté minutě překvapila gólmanku soupeře přízemní střelou z poloviny hřiště.



Díky ranní prohře Olomouc právě s Židenicemi a jistotou třetího místa, znamenající osmifinále, jsme čekaly na duel mezi Olomoucí a Opavou, který mohl rozhodnout o možnosti získat právo pořádat osmifinálové zápasy, leč po výhře Opavy toto privilegium připadlo právě Opavě.

FBC Žďár nad Sázavou x Vítkovice

S vidinou jistoty umístění již tým nepůsobil prakticky vůbec energicky a spíše se jednalo o povinnost než chuť do hry. Z v celku bídné aktivity občas vyčněla některá rychlejší akce, po jedné takové, v hlavní roli Simona Kolínková a Kateřina Peterková, se dostal ostravský celek do vedení. Toto mu však vydrželo jen do desáté minuty, kdy soupeř jednou z četných příležitostí srovnal. Před koncem třetiny se ještě trefila Kamila Paloncyová po vybídnutí Kristýny Gazurové, to však bylo z třetiny vše. Do druhé části se již aktivita papírového favorita zvýšila a to se i projevilo na skóre. v sedmé minutě opět zaúřadovala Kamila Paloncyová po nahrávce Terezy Slavíkové a 20 sekund na to přidala další branku Jana Pokludová podpořená Denisou Kotzurovou. V desáté minutě nejprve přidala branku Lucie Hrubá a následně Jana Pokludová. Ve třetí třetině přidaly branky ještě Tereza Hanzlíková po spolupráci s Kamilou Paloncyovou a Simona Kolínková těsně před koncem po asistenci Kateřiny Peterkové.

Po dvou výhrách tak čeká Vítkovice dva týdny odpočinku a očekávání, kdo z dvojice TJ Sokol Brno Židenice a FBC Aligators Šitbořice Těšany bude jejich osmifinálovým soupeřem, o čemž rozhodne příští víkend dvojzápas předkola Morava.



Sestava:

Hanzesová M., Ranochová M.,

Gazurová K., Hrubá L., Paloncyová K., Slavíková T., Gregorová L., Peterková K., Hložanková P., Urbánková J., Pokludová J., Pišteková E., Kotzurová D., Hanzlíková T., Kolínková S., Mikulová T.