Kopec smůly, Vítkovice první zápas prohrály

21. března 2014, CD

Vítkovice byly několikrát blízko vítězství, nakonec se z prvního bodu raduje soupeř

Vítkovice vstoupily do zápasu velmi dobře. Už ve 2.minutě se trefil střelou tahem Lukáš Hrubý! Pak ale začala úřadovat ikona domácích Novotný a sám v první třetině dvakrát překonal Ciompu a otočil skóre.

Druhá třetina dlouho nudila, za zmínku stojí jen nájezd dvojice Salát-Novotný, který zhatil na poslední chvíli Heczko a spálená velešance Hubálka v posledních vteřinách.

To třetí třetina měla grády! Ve 47.minutě vrátil míček zpoza branky "do ohně" Hájek a Lukáš Řezanina se trefil z voleje parádně! Vyrovnáno! A Vítkovice poté i vedly. Skvěle hrající Lukáš Hrubý po spolupráci s Žákem nedal střelou do šibenice Bauerovi šanci. Vítkovická radost však trvala jen něco málo přes minutu. Po dlouhém tlaku domácích Hubálek pod tlakem ztratil, Gwuźdź rychle našel Tadeáše Chrousta, který svou střelu ještě otřel o Bruse, Ciompa byl bez šance. V 59.minutě domácí špatně střídali, otevřeného prostoru využil Žydel, našel za bukem číhajícího Marka Bräuera a ten trefil volej přesně! 4:3 pro Vítkovice! Mladá Boleslav šla ihned do šesti a vytvořila si obrovský tlak, několikrát se zaskvěl Ciompa. Půl minuty před koncem měl míček na holi Veltšmíd, ale neudělal to dobře a vystřelil za mantinel. Z protiútoku, pouhých 19 vteřin před koncem, našel Novotný Tadeáše Chrousta a ten střelou z první do šibenice opět srovnal skóre.

V prodloužení měl ideálně nabito Brus, ale Bauer jeho pokus se štěstím vytěsnil. A tak se šlo do nájezdů, na které nasadily Vítkovice do branky Součka. Dlouho kralovali střelci. Ze čtyř sérií selhali pouze Křenek a Hájek, naopak se trefili Pavel Bouška, Curney a Fojta a za Vítkovice Hubálek, Veltšmíd a Hrubý. V poslední sérii dal sice Novotný gól, ale evidentně se vracel, což rozhodčí postřehli a branku neuznali. Rozhodnutí měl na holi Řezanina, ale ještě ve velké vzdálenosti od branky míček dle rozhodčích rovněž tahal zpět a k brance tak ani nedojel. V šesté sérii Curney dal, ikdyž s obrovským štěstím. Souček jeho pokus kryl, ale sám si pak míček srazil do branky. Rozhodující slovo si tak vzal brankář Výtisk, který od třetí série naskočil do branky místo Bauera, a v rozhodující chvíli zápasu vystihl Hrubého úmysl.

První bod v sérii má tedy Mladá Boleslav.