Po víkendu je stav série vyrovnaný

23. března 2014, Zuzana Košťálová

O víkendu sehrály ženy Vítkovic první dvě kola semifinále. První souboj vyhrály těsným poměrem, ale v tom druhém soupeřkám z Chodova podlehly.

TJ JM Pedro Perez Chodov – 1. SC WOOW Vítkovice 4:5 (1:2, 1:2, 2:1)

Do prvního semifinálového zápasu vkročily lépe domácí hráčky, které se zásluhou Jany Vojáčkové ujaly vedení ve třinácté minutě. Ovšem o necelé dvě minuty později našly již Vítkovice odpoveď. Po standardní situaci se dokázala prosadit Kamila Paloncyová. Obrat přišel šestnáct sekund před koncem první části, když se přesně trefila nikým bráněná Andrea Pastušková. Na začátku druhé třetiny napomohla Vítkovickým Nikola Mrázková, která si nešťastně sklepla míček do vlastní sítě.

Chodovu se ale podařilo snížit těsně po půlce zápasu. Svůj druhý gól v zápase si připsala Jana Vojáčková a vyrovnání měly domácí hráčky na dosah. Jenomže o minutu později se napřáhla Veronika Enenkelová, a její pokus prošel Provázkové mezi nohama. Ve třetí periodě se podařilo Chodovu srovnat krok, když nejdříve snižovala Lucie Paulovičová a po ní vyrovnávala Petra Beránková. Vítkovické ženy se ale nezalekly a rozhodující branku si v čase 54:45 připsala Denisa Ratajová. Rozhodla tak o vítězství Vítkovic a vedení v sérii 1:0.

Hráčky utkání: Veronika Enenkelová (Vítkovice), Petra Beránková (Chodov).

TJ JM Pedro Perez Chodov – 1. SC WOOW Vítkovice 7:5 (3:1, 1:1, 3:3)

Naopak v semifinále číslo dva se jako první prosadily Vítkovice a to díky střele Hany Sládečkové, která zakončovala přečíslení 3 na 2 do odkryté branky. Do konce první části se však podařilo Chodovu otočit nepříznivý vývoj utkání. V desáté minutě vyrovnala Zuzana Tučková. O šest minut později poslala svůj tým do vedení Lucie Paulovičová a po ní se na brankovišti prosadila Dominika Steinbachová, která doklepla skákající míček za záda Kubíčkové.

Ke konci prostřední části se podařilo snížit Anně Niemcové, jenomže na její gól našel Chodov odpověď o třicet vteřin později. To se za půlkou hřiště napřáhla Kristýna Bachmaierová a míček si našel cestu do sítě Vítkovic. Do třígólového náskoku poslala Chodov ve třetí třetině Petra Beránková a na 6:2 navyšovala Nikola Kuchařová. Ve 49. minutě se podařilo snížit Denise Ferenčíkové, ale o pár chvil později se znovu radoval Chodov, když se prosadila Nikola Kuchařová. Hostující hráčky už jen kontrovaly skóre po dvou střelách Denisy Ferenčíkové, která si tak v zápase připsala hattrick.

Hráčky utkání: Denisa Ferenčíková (Vítkovice), Nikola Kuchařová (Chodov).

Stav série: 1:1