Jan Jelínek: Kromě štěstíčka nám nechybělo skoro nic

27. března 2014, CD

Krátký rozhovor se zraněným kapitánem Vítkovic.

Vítkovice pro předposlední krok v cestě za obhajobou titulu přišly o svého kapitána. Toho vyřadil v posledních chvílích šestého čtvrtfinále brněnský Sládeček a vypadá to, že sezona pro Jana Jelínka letos skončila.


Jak to s tebou vypadá? Co zranění? Pustí tě do semifinále?

Mám prasklinku v kosti kotníku, takže jsem vyfasoval sádru a ještě tak na 2 týdny v ní pobudu, pak přijde na řadu rehabilitace, takže s pravděpodobností hraničící s jistotou můžu říct, že letos pro mě sezona bohužel skončila...


Byl jsi se podívat na úvodní zápasy série v Mladé Boleslavi?

O výjezdu s klukama jsem samozřejmě uvažoval, jelikož ale mám nechodící sádru a pohybuji se jen pomocí berlí, byl bych spíše na obtíž, než přínosem, takže jsem sledoval zápasy z domu.


Klukům jsi na hřišti jistě chyběl, jaké bylo to sledovat z televize?

Kdo někdy byl zraněný, tak samozřejmě ví, jaké to je. Nejhorší je ta osobní bezmoc, člověk by strašně rád na hřišti pomohl, ale místo toho může jen sledovat průběh...


Co říkáš na dosavadní průběh série? Co chybí kromě štěstíčka?

Kromě štěstíčka skoro nic:) Je škoda, že jsme nedokázali urvat aspoň jeden zápas. Potřebujeme využít našich silných stránek a hrát chytře, dobře bránit a nenabízet soupeři moc brejků, Boleslav má kvalitní a vyspělý tým, který je dokáže proměnit. Naopak sami musíme hrát kvalitně s míčkem, být individuálně silní a proměňovat šance.


Zatím mi tam chybí větší emoce, na které jsme byli zvyklí. Čím to?

Myslím, že to je důsledek více faktorů. Zaprvé, série teprve začínala a přeci jenom chvilku trvá, než se vytvoří nějaké nevyřízené účty :) Zadruhé v týmech trochu "chybí" lidi, kteří ty emoce dokázali trochu rozvířit - ať už to byl Slaný, Motejzík nebo u nás třeba Vlady nebo Tomáš Sladký.