Dokonáno jest! Vítkovice postupují do Superfinále!

04. dubna 2014, CD

Vítkovice ve florbalové show na Dubině porazily Mladou Boleslav 10:6 a otočily semifinálovou sérii z 0:2 na 4:2!

Že to bude zápas jaksepatří naznačila již 2.minuta, kdy po pokusu Mladé Boleslavi zůstal na půlce zapomenutý Hájek a běžel přes půl hřiště zcela sám na Bauera, ten jeho dobrou kličku zázračně robinzonádou vyrazil! Vítkovičtí hráči působili od prvních minut velmi jistě, koncentrovaně a přitom bojovně. Ve 4.minutě to zkusil z otočky Lukáš Řezanina a propálil obranný val i s Bauerem! Za chvíli běžel sám na Bauera agilní Koňařík, ale nedal. Vítkovice si vytvořily řadu šancí, na hřišti kralovaly. Ve 13.minutě korunoval aktivitu pěknou ranou z první po přihrávce Hrubého Matěj Koňařík a bylo to 2:0. Výborně hrající Koňařík pak po nešťastném střetu s hostujícím obráncem upadl na hlavu a ve třetím útoku ho pak dočasně nahradil vítkovický žolík této série Petr Jankulár. "Zlínský král" se v průběhu zápasu na své místo v Žákově formaci vrátil. Na konci třetiny se Mladá Boleslav přeci jen probudila a zabušila na vrata Součkovy branky, ten ale ani jednou neotevřel.


Ve druhé třetině se opět začaly kupit šance Vítkovických. Ve 25.minutě tu svoji proměnil Lukáš Hrubý a důležitým gólem zvýšil na rozdíl tří branek. A další šance přicházely, Bräuer číhal sám před Bauerem, chybělo málo, aby na něj Matúš procpal míček. Jistotou oplývající Hrubý pak přihrál v brejku Lukáši Hájkovi a ten zasadil další rezavý hřebík od mladoboleslavské rakve.

Ve 37.minutě tentýž hráč opět běžel osamocen na Bauera, tentokrát ale selhal. Mezitím se podařilo hostům snížit. Ikdyž se Kadlecovi střela zrovna dvakrát nepovedla, doplachtila za Součkova záda. Na sklonku třetiny přišla bláznivá dvouminutovka, který přinesla celkem pět branek! Pro hostující beky doslova nesnesitelný Koňařík vybojoval míček pro Lukáše Hrubého, jehož střelu Bauer s námahou vyrazil pouze k Jiřímu Bouškovi a ten si míček nešťastně srazil do vlastní branky. Za 40 vteřin to zkusil Marek Bräuer, úspěšně, a vyhnal zdeptaného Bauera z branky. Frustraci si pak na Brusovi vybil Jiří Bouška, za což byl správně potrestán, a nového brankáře Výtiska přivítal v přesilovce gólovou ranou z dálky Lukáš Veltšmíd! Na Dubině zavládla euforie. Vítkovice hrály 39 minut neskutečný florbal! Bohužel právě tato euforie je málem přišla draho. Během 14 vteřin se hosté dvěma góly chytili stébla naděje. Nejdříve skóroval u tyčky zapomenutý Novotný, poté po "námazu" jednoho z vítkovických beků Curney.


Před třetí třetinou se dala předpokládat totální ofenziva hostů. A taky že ano, Lukáš Souček musel v poslední části čelit 19 střelám na branku. A spousta dalších jich zařízení těsně minula. Ve 45.minutě se potřetí v zápase řítil sám na mladoboleslavského brankáře Hájek, sice opět neuspěl, ale byl předtím faulován Gwuźdźem a bylo zcela neoddiskutovatelně nařízeno trestné střílení. V něm si Hubálek položil Výtiska, ale bekhandem přestřelil nejen jej, ale i bránu. V přesilovce měly Vítkovice několik málo šancí, ale neprosadily se, a tak se hosté opět vrhli na steč. Ve 49.minutě skóroval Curney bekhandem zády k brance, za půlminuty zabodl Křenek míček skrze jesličky Veltšmída přesně k tyči a drama bylo na zase světě. Za půl minuty byl za opakované přestupky vyloučen hostující Gwuźdź, ikdyž jeho faulu na Hájka by více slušelo bránění ve hře a trestné střílení navrch. Nervózní Vítkovice hrály dlouho přesilovku bezzubě, nakonec ji ale přetavil v další důležitou branku Lukáš Hrubý, když prodal beze zbytku svou zkušenost a chladnokrevně po krátkém výjezdu z rohu procedil Výtiska. Za chvíli přidal po dobré Hájkově práci za brankou další gól Jan Šebesta a pro Vítkovické to vypadalo opět lépe. Hosté od té doby zkoušeli prakticky až do konce utkání hru vabank bez brankáře. V 55.minutě se trefil Gwuźdź. Drtivý tlak hostů Vítkovice poctivě bránily, ale další gól visel ve vzduchu. V 58.minutě však sjela Novotnému přihrávka z hole přesně k Marku Bräuerovi, ten se nerozpakoval a míček napálil do prázdné branky! 10:6! A další ještě mohl tentýž hráč přidat v poslední minutě, na tomto divokém výsledku se ani přes pokračující power-play Mladé Boleslavi nic nezměnilo.



V posledních třech semifinálových zápasech padlo 11 branek. V semifinále číslo 6 jich padlo 16!!! Přesto podali všichni tři brankáři, kteří do něj zasáhli, výborné výkony.
Krásné dramatické utkání bylo třešničkou na dortu fantastické semifinálové série, za kterou se patří poděkovat letos férovému soupeři, který hrál velice dobrý florbal. Na Vítkovice to ale nestačilo, do Superfinále postupují ony.


Další poděkování patří neskutečným divákům. Ve čtvrtek v 8 hodin večer si jich našlo na Dubinu cestu přes 600! Kdo nepřišel, měl smůlu, protože žalostný přenos TV-Comu zcelap podle předpokladů spadl vlastně ještě před samotným utkáním.


Celým zápasem se nesla NEUVĚŘITELNÁ atmosféra, při níž mnohdy naskakovala husí kůže. Děkujeme a věříme, že naši fanoušci budou příští neděli v O2 Aréně opět pořádně slyšet!!!