Juniorky play-off nevybojovaly

04. dubna 2014, Jaromír Veselý

O uplynulém víkendu odehrály juniorky Vítkovic poslední zápasy sezóny. Přes veškerou snahu v opavském osmifinále zůstaly brány playoff zavřené. Prohra a remíza v dvojzápase s brněnskými TJ Sokol Brno Židenice znamená konec ligové sezóny.

1. osmifinále

Vstup do zápasu nebyl zcela povedený, protože již po dvaačtyřiceti sekundách po laciné ztrátě balonku z rozehrávky a nedůrazném bránění se prosadila brněnská Fidrmuncová. Následovala přetahovaná o prostor kolem poloviny hřiště, kdy ani jeden z týmů nechtěl soupeře výrazněji pustit z otěží. Šancí bylo proto na obou stranách poskrovnu. Až v polovině osmé minuty zápasu přišla rychlá kombinace po levém mantinelu sehraná na Terezu Hanzlíkovou na úroveň židenické branky a odtud putoval balon před branku až na osamocenou Denisu Kotzurovou, pro kterou nebyl problém poslat míček do odkryté branky. Následovala pasáž dalšího přetlačování uprostřed hřiště, rychlých ztrát balonků a minima výrazných šancí. Tu trochu příležitostí k ohrožení branky zlikvidovaly na obou stranách golmanky. Až ve dvanácté minutě se na chvíli Vítkovice usadily kolem brněnské branky a po přistrčení balonku zpoza branky před brankoviště Denisou Kotzurovou se nekompromisní ranou prosadila Tereza Hanzlíková. Do konce třetiny se již nic zásadního nestalo.

Druhá třetina opět přinesla ne zcela povedený začátek, protože již po minutě hry a několikáté ztrátě balonku kolem poloviny hřiště nahodila od poloviny brněnská Pospíšilová balonek směrem kde tušila branku a po netrefení balonu bránicími hráčkami tento doslova doskákal šťastně až do branky. Obraz hry se příliš nezměnil, vítkovické pokusy o rozehrání postupného útoku končily buďto ztrátou, mimo nebo v rukách výborně chytající Příleské. V sedmé minutě se Vítkovicím naskytla možnost přesilovky, jenže příliš laxní hra způsobila ztrátu balonku a utíkající Theimerovou zastavila až za brankou Denisa Kotzurová za cenu faulu, který byl rozhodčími velmi přísně ohodnocen pětiminutovým trestem.

Oslabení pak stálo příliš mnoho sil, mimo jiné i díky bleskovým ztrátám po vybojování balonku a tak těsně po ukončení trestu vsítila třetí branku do sítě Vítkovic Reková. Přes další snahu o zvrácení výsledku se do konce druhé třetiny nic zásadního nestalo, veškeré šance pochytala brněnská brankářka. Ve třetí třetině se hra přesouvala na polovinu Židenic, leč góly padaly pouze do opačné branky. Nejprve se ve třetí minutě třetí třetiny zopakovala situace z předchozí části hry, Theimerová hodila balonek směrem k brance a ten opět netrefený bránící hráčkou proskákal do branky. V deváté minutě po rozehrávce na velkém brankovišti Vítkovic prostřelila ledabyle postavenou zeď Horáková a závěrečným hřebíčkem do rakve byla situace v rohu hřiště čtyři minuty před koncem, kdy rezignovaná obrana nechala kapitánku Brna z úhlu zvýšit na konečných 2:6.

2. osmifinále

Do druhého zápasu vstoupily vítkovické hráčky odhodlané zvrátit nepříznivý stav série, leč štěstí stálo někde jinde. Od prvních minut se hrálo na jednu branku a to na brněnskou, s občasnými protiútoky. Celý zápas se odehrál v obrovském tempu a prakticky po celou dobu v režiji vítkovického týmu s výjimkou jediného faktoru, kterým bylo to nejpodstatnější, skóre. První zápis si připsala spolupráce nahrávající Petry Hložankové a za Příleskou uklízející balonek Nikol Naňákovou leč jako připomínka předchozího utkání, prakticky okamžitě přišlo nahození na ostravskou branku, které po pěti nebo více odrazech od bránících hráček vypadlo před Fízelovou a odkrytou branku. Z obrovského tlaku na brněnskou branku vyplynul v jedenácté minutě protiútok, který skončil brankou opět Fízelové. Ovšem o minutu a kousek později bylo opět srovnáno výbornou individuální akcí Kateřiny Peterkové, která nedala brněnské brankářce šanci.

Obraz hry se prakticky nijak nezměnil po celou dobu zápasu, stálý tlak a šance před brankou Židenic, kdy ani ty nejjasnější neskončily v brance a sporadické útoky na opačnou stranu, které končily na obráncích, případně na Haně Ranochové v brance. Výjimkou byla pouze akce Theimerové nahozená od mantinelu na střed a poslaná k pravé tyči branky Vítkovic Blatnou z konce druhé třetiny. Z veškerého tlaku vzešla pouze šest minut před koncem zápasu odpověď v podobě srovnání Terezy Slavíkové. Přes nezdar v osmifinálové sérii, mladý tým předvedl odvážný bojovný a hlavně po všech stránkách kvalitní výkon, který dává do budoucna velké naděje.

Sestava:

Hanzesová M., Ranochová M., Ranochová H.,

Gazurová K., Naňáková N., Hrubá L., Miksová L., Slavíková T., Peterková K., Urbánková J., Hložanková P., Pokludová J., Kotzurová D., Hanzlíková T., Martináková N., Pišteková E.